HomeΕΚΛΟΓΕΣΠεριοδεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου

Περιοδεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου

Τι συζήτησαν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου, στην Ανδρόγεω, περιόδευσε, την Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη, κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Αλέκο Μαρινάκη, υποψήφιο Περιφερειάρχη Κρήτης και τον Δημήτρη Δουλουφάκη, υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου. Στην περιοδεία συμμετείχε επίσης η Ελισάβετ Βασιλάκη, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος, καθώς και άλλοι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συζήτησαν με εργαζόμενους, αλλά και με δημότες για τα σοβαρά ζητήματα υποστελέχωσης των υπηρεσιών των δήμων και της περιφέρειας που οδηγούν από τη μια στην εργασιακή εξουθένωση τους υπαλλήλους και από την άλλη είναι σε βάρος των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, που δεν καλύπτονται.

1695294714299

Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης,  ο Αλέκος Μαρινάκης επισήμανε ότι οι υποψήφιοι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, με τα δήθεν «αυτοδιοικητικά κριτήρια», τις τάχα «ακομμάτιστες» υποψηφιότητες, δεν μπορούν να κρύψουν ότι τα κόμματά τους είναι αυτά που ως κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια απαγόρευσαν τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, νομοθέτησαν αντί για μόνιμες θέσεις εργασίας τη μισή δουλειά – μισή ζωή.  Το γνωρίζουν καλά οι συμβασιούχοι στην περιφέρεια Κρήτης, στον δήμο Ηρακλείου και σε όλους τους δήμους,  που βιώνουν χρόνια τώρα το μαρτύριο της εργασιακής ομηρίας, της ανεργίας.  Αυτή είναι η πολιτική των ελαστικών σχέσεων εργασίας των κυβερνήσεων – ΕΕ,  που εφαρμόζουν περιφερειακή και δημοτικές  αρχές,  προκειμένου να εξασφαλίζουν ακόμα πιο «φτηνούς» εργαζόμενους και να προωθούν την ιδιωτικοποίηση δομών και υπηρεσιών. Επιπλέον, περιφέρειες και δήμοι χρησιμοποιούν τους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς ως όχημα για παραπέρα ανατροπές εργασιακών σχέσεων και για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, αλλά και χαρατσώματος των δημοτών, στη λογική «πληρώνω για να έχω», τη γνωστή λογική της ανταποδοτικότητας.

Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές, τόνισε ο  Αλέκος Μαρινάκης,  η «Λαϊκή Συσπείρωση» πάλεψε και παλεύει για άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα, τη μετατροπή όλων των συμβάσεων ΙΔΟΧ σε αορίστου χρόνου, στέκεται διαχρονικά στο πλευρό των εργαζομένων και αναδεικνύει τα οξυμένα προβλήματα που τους απασχολούν, τα ζητήματα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων κτλ.

Εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ηρακλείου ο Δημήτρης Δουλουφάκης κάλεσε τους εργαζόμενους να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά σε ασφαλές περιβάλλον, αγώνα τον οποίο η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα στηρίξει με κάθε τρόπο.

1695294714327

Τόνισε ότι η  σύμπλευση των δυνάμεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, η στρατηγική τους ταύτιση για τα ζητήματα της τοπικής διοίκησης «βγάζει μάτι». Όσο κι αν γίνεται προσπάθεια να κρυφτεί πίσω από τα γνωστά κλισέ περί «ανεξάρτητων υποψηφιοτήτων», «αυτοδιοικητικών προσώπων που είναι πάνω από κόμματα»,  όλοι τους είναι πλήρως «εξαρτημένοι» από την αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων τους, της εκάστοτε κυβέρνησης. Την πολιτική  της φορομπηξίας, της εμπορευματοποίησης των κοινωνικών υπηρεσιών και της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, όπως και το μοίρασμα της πίτας στα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα.  Όμως, όπως είπε,   όμορφη πόλη, όμορφος δήμος είναι αυτός  που δεν έχει ανεργία, που όλοι οι νέοι έχουν δουλειά, που τα παιδιά μας έχουν σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, ελεύθερους και ασφαλείς χώρους πρασίνου, παιδικές χαρές και γι’  αυτό κάλεσε σε ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Περιφέρεια και Δήμους που θα σημαίνει ότι ο λαός θα είναι ακόμα πιο δυνατός την επόμενη μέρα, να διεκδικήσει τη ζωή που μας αξίζει !

Διαφήμιση
Διαφήμιση