HomeHL-GreeceΔήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης: Ένα όνειρο ζωής για τα παιδιά ΑμεΑ έγινε πραγματικότητα

Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης: Ένα όνειρο ζωής για τα παιδιά ΑμεΑ έγινε πραγματικότητα

Ένα πρότυπο κτιριακό συγκρότημα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα κτίριο – στολίδι, με υπερσύχρονες εγκαταστάσεις και υποδομές, που διεκδίκησε και εξασφάλισε η Διοίκηση του Γιάννη Κωνσταντάτου, άνοιξε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 επίσημα τις πύλες του και αγκάλιασε την τοπική μας κοινωνία και ιδιαίτερα τα ΑμεΑ, σε μια εκδήλωση γεμάτη συγκίνηση και ενσυναίσθηση, παρουσία εκατοντάδων συμπολιτών μας.

Το Κέντρο Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία, με συνολική δόμηση 11.500 τ.μ., σε οικόπεδο 7.400 τ.μ. που ανήκει ήδη στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης, ολοκληρώθηκε με αποκλειστική δαπάνη της Lamda Development, ύψους 15 εκ. Ευρώ, σε έναν μοναδικό περιβάλλοντα χώρο.

Η δημιουργία του έχει ως στόχο την αναβάθμιση της καθημερινότητας και ένα νέο τρόπο ζωής, πιο εύκολο, περισσότερο λειτουργικό και εξωστρεφή τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες που χρειάζονται, αλλά και δικαιούνται τη βέλτιστη φροντίδα.

Στο πρότυπο αυτό κτιριακό συγκρότημα μετά από προσωπικούς αγώνες του Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου, θα στεγαστούν 4 σωματεία ΑμεΑ, «Αμυμώνη», «Ερμής», «Νίκη – Victor Artant», «Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας», ενώ μέρος των εγκαταστάσεων του θα χρησιμοποιούνται και για τις ανάγκες των κατοίκων – δημοτών.

Το νέο κτιριακό συγκρότημα αποτελεί πρότυπο για εγκαταστάσεις Κοινωνικής Φροντίδας σε ολόκληρη την Ευρώπη και βρίσκεται στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης!

«Οι γονείς των παιδιών με αναπηρία ήρθαμε για πρώτη ημέρα, για πρώτη φορά σε αυτό το κτίριο – στολίδι. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιτέλους το όνειρο έγινε πραγματικότητα και θα στεγάσει τα όνειρα των παιδιών μας. Ευχαριστούμε πολύ το Δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο που βοήθησε στην υλοποίησή του», τόνισε η Ειρήνη Καπελώνη, Εκπρόσωπος Συλλόγου Ερμής ΑμεΑ.

«Είμαι πολύ συγκινημένος γιατί ανήκω σε έναν Δήμο που έχει κάνει πραγματικά παιδιά του τα ΑμεΑ. Μεγάλη υπερηφάνεια για το Δήμο μας και τη Δημοτική Αρχή που εξακολουθεί να στηρίζει τα παιδιά μας. Σας ευχαριστώ πολύ Δήμαρχε, σας ευχαριστώ πολύ όλους για αυτόν τον αγώνα που κάνατε να φέρεται ένα στολίδι στην πόλη μας», είπε με συγκίνηση ο Μανόλης Μακρίδης, Πρόεδρος Ιππόκαμπος ΑμεΑ.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος ευχήθηκε να είναι καλορίζικο και να χαρίσει στους νέους του κατοίκους και χρήστες την ανάσα και ποιότητα ζωής που αξίζει σε κάθε σύγχρονη κοινωνία.

Και επεσήμανε ότι «το Ελληνικό και η Αργυρούπολη είναι πρωτοπόροι εδώ και δεκαετίες στη φιλοξενία και στην υποδοχή των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες. Σήμερα, το αποδεικνύουμε περίτρανα με αυτό το κτίριο στολίδι, αξίας 15 εκ. ευρώ που η Lamda Development μετά από δική μας διεκδίκηση παρέδωσε με συνέπεια στο Δήμο μας και στα 4 σωματεία ΑμεΑ. Μια μεγάλη και ιστορική ημέρα που ο κόσμος κατά εκατοντάδες περιηγείται μέσα στο χώρο, ξεναγείται και έχει μείνει έκπληκτος από την ομορφιά, την πολυτέλεια αλλά κυρίως από την χρηστικότητά και λειτουργικότητά του. Χώροι, ιατρεία, γραφεία, αίθουσες πολιτισμού και εκπαίδευσης, κουζίνες, εστιατόρια, πισίνες και φυσικοθεραπευτήρια, όλα αυτά είναι για τα παιδιά μας αλλά και για τους δημότες της πόλης μας. είμαστε πραγματικά συγκινημένοι γιατί ένα έργο ζωής, ένα όραμα έγινε πράξη και συνεχίζουμε δυναμικά».

Διαφήμιση
Διαφήμιση