HomeHL-WorldΒασιλιάς Κάρολος: Η μητέρα μου ήταν η χρυσή κλωστή που «έδενε» Βρετανία και Γαλλία

Βασιλιάς Κάρολος: Η μητέρα μου ήταν η χρυσή κλωστή που «έδενε» Βρετανία και Γαλλία

Στη γαλλική Γερουσία μίλησε σήμερα ο βασιλιάς της Βρετανίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη γαλλική Γερουσία μίλησε σήμερα ο βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στη μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ.

Κατά τη σημερινή δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στη Γαλλία, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ μίλησε στους Γάλλους βουλευτές για τις περιβαλλοντικές ανησυχίες του ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αγάπη που έτρεφε η μητέρα του για τη χώρα.

Ειδικότερα, ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς που έχουν Βρετανοί και Γάλλοι, ενώ περιέγραψε την έμπνευση που του έδωσαν η μητέρα και η γιαγιά του στο να αποτελεί η Γαλλία «ουσιώδες κομμάτι της ζωής του».

Μάλιστα, περιέγραψε τη μητέρα του, τη βασίλισσα Ελισάβετ, ως «μια «χρυσή κλωστή» που έδενε τα έθνη μας και η οποία θα λάμπει για πάντα». Παράλληλα, ο Κάρολος πρόσθεσε ότι εύχεται η μνήμη της μητέρας του να ενθαρρύνει «με αγάπη» την ανάπτυξη ακόμα ισχυρότερων δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.

vasilissa-elisavet

Ο βασιλιάς Κάρολος άνοιξε την ομιλία του, μιλώντας στα γαλλικά, αναφέροντας πόσο κολακευμένος ένιωθε που προσκλήθηκε σε αυτή την «άγια αίθουσα». Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στη συνεργασία που έχουν αναπτύξει Βρετανία και Γαλλία σημειώνοντας πως οι δύο χώρες θα είναι για πάντα «σύμμαχοι και οι καλύτεροι φίλοι».

Στη συνέχεια, ο Κάρολος ευχαρίστησε τη Γαλλία για τον φόρο τιμής που απαίτησαν στη βασίλισσα Ελισάβετ, και για τα λόγια που είπαν οι πρόεδροι της Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας για τον θάνατό της, «πως ήταν η ενσάρκωση της βρετανικής δημοκρατίας με αληθινή αξιοπρέπεια».

Όπως σημείωσε ο βασιλιάς Κάρολος, αυτά τα λόγια ήταν σημαντικά για τον ίδιο και την οικογένειά του και ευχαρίστησε τη Γαλλία για τη μεγάλη καλοσύνη που έδειξαν σε μια περίοδο θλίψης για τη Βρετανία.

«Στην πλούσια και περίπλοκη ταπετσαρία της σχέσης μεταξύ Γαλλίας και Ηνωμένου Βασιλείου, η χρυσή κλωστή της μητέρας μου θα λάμπει για πάντα. Ας μας εμπνεύσει όλους», συμπλήρωσε ο βασιλιάς Κάρολος στην ομιλία του στη γαλλική Γερουσία.

lifo.gr

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση