HomeHL-GreeceΘεσσαλία: 45 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 101 νέες λοιμώξεις του αναπνευστικού

Θεσσαλία: 45 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 101 νέες λοιμώξεις του αναπνευστικού

Πραγματοποιούνται απολυμάνσεις στα σημεία περισυλλογής νεκρών ζώων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλία αναφέρθηκαν από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα ο Γενικός Γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Πέτρος Καμπούρης και ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτης Σερέτης.

«Από 19/09 έως 20/09 (08:00 με 08:00), κατεγράφησαν 45 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 101 λοίμωξης του αναπνευστικού, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτης Σερέτης.

Ακόμη πως «στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, υπάρχουν δύο πιθανά κρούσματα λεπτοσπείρωσης, που βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση και διερεύνηση. Οι ασθενείς είναι από πληγείσα περιοχή και είναι κλινικά καλά».

Ο κ. Καμπούρης από την πλευρά του ανέφερε οι «το έργο της κρατικής αγωγής συνεχίζεται, μέσω του arogi.gov.gr. Μέχρι σήμερα, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 20.545 οριστικοποιημένες και περίπου 4.860 προσωρινές αιτήσεις.

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές, ενώ, έχουν ολοκληρωθεί περισσότερες από 14.200 σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.

Πραγματοποιούνται απολυμάνσεις στα σημεία περισυλλογής νεκρών ζώων. Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους πληγέντες συμπολίτες μας, παράσχοντας βοήθεια και υποστήριξη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

 

newsit.gr

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση