HomeΚΡΗΤΗΕργαστήρια για Γυναίκες στην Επισκοπή

Εργαστήρια για Γυναίκες στην Επισκοπή

Από το Επιμελητήριο και τον Σύλλογο Γυναικών Επισκοπής «Η Εργάνη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκπαιδευτικό/συμβουλευτικό εργαστήρι (workshop) για γυναίκες, οι οποίες δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν στον αγροτικό τομέα διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Επισκοπής Δ. Χερσονήσου «Η Εργάνη» στην Επισκοπή Πεδιάδας.

Στη διάρκεια του εποικοδομητικού εργαστηρίου έγιναν παρουσιάσεις με θέμα «Γυναίκες και αγροτικές επιχειρήσεις: εμπόδια, λύσεις και καλές πρακτικές» στο πλαίσιο του Προγράμματος DEMETRA με χρηματοδότηση από το Erasmus+ KA2 VET, στο οποίο συμμετέχει το Επιμελητήριο Ηρακλείου και έχει απώτερο στόχο την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών επιχειρηματιών στον αγροτικό τομέα στις περιοχές της ενδοχώρας στην Ε.Ε.

Στη συμβουλευτική δράση, συμμετείχαν μέλη του συλλόγου «Εργάνη», αγρότισσες, μέλη συλλόγων γυναικών και εργαζόμενες σε αγροτικές επιχειρήσεις, οι οποίες έλαβαν και καθοδήγηση επιχειρηματικότητας (mentoring).  Η καθοδήγηση διεξήχθη από έμπειρους μέντορες επιχειρηματικότητας και στελέχη των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Με το πέρας της εκδήλωσης, οι συμμετέχουσες ζήτησαν περισσότερη ενημέρωση για θέματα ενισχύσεων της ΚΑΠ (όπως για τη Δράση Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών), για θέματα ενημέρωσης χρηματοδοτήσεων ΕΣΠΑ για νέες επιχειρήσεις στον αγροδιατροφικό κλάδο κ.α.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα DEMETRA είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου www.ebeh.gr και στην επίσημη ιστοσελίδα  www.demetra-project.com  .

Διαφήμιση
Διαφήμιση