HomeHL-9Άρειος Πάγος: Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον δολοφόνο σύζυγο της Έφης Τσιχλάκη

Άρειος Πάγος: Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον δολοφόνο σύζυγο της Έφης Τσιχλάκη

Η πρόταση της εισαγγελέας της έδρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η εισαγγελέας της έδρα του Αρείου Πάγου Ελένη Κοντακτσή πρότεινε να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στον Κώστα Λεμενιτάκη πρώην υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο Ρέθυμνο της Κρήτης, ο οποίος το 2016 δολοφόνησε τη σύζυγό του Έφη Τσιχλάκη.

Πάντως, εάν γίνει δεκτή η εισαγγελική πρόταση, θα αυξηθεί το όριο της ποινής του Κώστα Λεμενιτάκη.

Ο συζυγοκτόνος στον πρώτο βαθμό είχε αθωωθεί λόγω αμφιβολιών, αλλά στο Εφετείο του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών και του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Ωστόσο, από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ασκήθηκε αναίρεση ως προς το σκέλος της αναγνώρισης ελαφρυντικού, η οποία συζητήθηκε σήμερα στο ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου.

Παράλληλα, αίτηση αναίρεσης της καταδικαστικής απόφασης έχει καταθέσει και ο συζυγοκτόνος, επικαλούμενος λόγους ακυρότητας της προδικασίας.

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και εισαγγελέας της έδρας Ελένη Κοντακτσή, εισηγήθηκε σήμερα την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης ως προς το σκέλος μόνο της αναγνώρισης ελαφρυντικού στον σύζυγο του θύματος.

Αντίθετα, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε την απόρριψη της αίτησης αναιρέσεως που κατέθεσε ο καταδικασθείς, επισημαίνοντας ότι όλοι οι λόγοι που επικαλείται για ακυρότητα της διαδικασίας είναι αβάσιμοι.

Η συνήγορος του θύματος επισήμανε ότι «είναι προφανές ότι ο αναιρέσεων προσπαθεί να σας μετατρέψει σε δικαστήριο ουσίας η απόφαση είναι απολύτως αιτιολογημένη».

Αντίθετα, ο δικηγόρος του Κώστα Λεμενιτάκη, ότι τόνισε «η υπόθεση αυτή σε οποιοδήποτε κράτος δικαίου δεν θα είχε φτάσει στην ακροαματική διαδικασία».

Η απόφαση του ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα.

Τι είχε συμβεί τον Μάρτιο του 2016

Στις 22 Μαρτίου 2016, μια 47χρονη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της από τον 49χρονο σύζυγό της και όπως διαπιστώθηκε είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι. Ο ίδιος ενημέρωσε τις αρχές υποστηρίζοντας πως η σύζυγός του αυτοκτόνησε.

Όμως την επόμενη ημέρα οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ λίγες ημέρες αργότερα, μετά την απολογία του στις δικαστικές αρχές, αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, το Μεικτό Δικαστήριο Ρεθύμνου τελικά και κατά πλειοψηφία 4 έναντι 3 πείστηκε πως ο γυναίκα αυτοκτόνησε και ο κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος.

Στη συνέχεια ο Εισαγγελέας Εφετών υπέβαλλε έφεση υποστηρίζοντας – μεταξύ άλλων – πως η 47χρονη ήταν αδύνατον να αυτοκτονήσει καθώς είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι από την αριστερή πλευρά ενώ η ίδια ήταν δεξιόχειρας.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση