HomeHL-WorldΤραγωδία στις ΗΠΑ: Αγοράκι ενός έτους πέθανε από αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Αγοράκι ενός έτους πέθανε από αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο

Τα συμπτώματα εμφανίζονται μεταξύ της πρώτης και 12ης ημέρας μετά το κολύμπι σε μολυσμένο νερό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ασύλληπτη τραγωδία καταγράφηκε στο Αρκάνσας των ΗΠΑ, με ένα αγοράκι ενός έτους να χάνει τη ζωή του αφού μολύνθηκε από αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο και στην οποία εξετέθη όταν κολύμπησε σε πισίνα. To περιστατικό σημειώθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου με τον Μάικλ Αλεξάντρ Πόλοκ να πεθαίνει ξαφνικά. Πρόκειται για τον πέμπτο τέτοιου είδους θάνατο στις ΗΠΑ.

Το αγοράκι μολύνθηκε με Naegleria fowleri, μια αμοιβάδα που κατοικεί στο νερό και προκαλεί φλεγμονή στον εγκέφαλο.

Οι γονείς του, Μάικλ Τζούνιορ και Τζούλια Πόλοκ, ήταν εκτός πολιτείας, σύμφωνα με το Arkansas Online. Το Υπουργείο Υγείας του Αρκάνσας επιβεβαίωσε ότι το παιδί πέθανε από αμοιβάδα και πιθανότατα εκτέθηκε ενώ έπαιζε σε νερό πισίνας, σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου. Ο Πόλοκ πέθανε στο Νοσοκομείο Παίδων του Αρκάνσας στο Λιτλ Ροκ, ανέφερε ο ιατροδικαστής Gerone Hobbs.

Το υπουργείο Υγείας του Αρκάνσας επιβεβαίωσε μέσω εργαστηριακών εξετάσεων ότι η πισίνα όπου έπαιζε το αγοράκι και πιθανότατα και πολλά άλλα παιδιά, περιείχε ίχνη αμοιβάδας.

Οι αρχές έκλεισαν αμέσως την πισίνα.

Σύμφωνα με την DailyMail, πρόκειται για το πιο πρόσφατο θύμα της συγκεκριμένης λοίμωξης από τα πέντε που έχουν αναφερθεί, με τελευταίο πριν από το αγόρι έναν κάτοικο του Τέξας που πέθανε σε λίμνη στο Όστιν.

Ο Naegleria fowleri είναι ένας μονοκύτταρος μικροοργανισμός που ζει σε ζεστό γλυκό νερό, όπως εκείνο που αναβλύζει από σιντριβάνια.

Όταν το παράσιτο εισέρχεται στη μύτη και ταξιδεύει μέσω των ρινικών οδών, φτάνει στον εγκέφαλο όπου τρέφεται με εγκεφαλικό ιστό, οδηγώντας τον ασθενή σε σοβαρή νευρολογική βλάβη. Η μόλυνση ονομάζεται πρωτοπαθής αμοιβαδική μηνιγγοεγκεφαλίτιδα (PAM).

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, τα συμπτώματα εμφανίζονται μεταξύ της πρώτης και 12ης ημέρας μετά το κολύμπι σε μολυσμένο νερό και ο θάνατος συνήθως ακολουθεί περίπου πέντε ημέρες αργότερα.

Τα συμπτώματα στην αρχή μοιάζουν με έναν ιό, όπως πονοκέφαλο, ναυτία, πυρετό και δυσκαμψία του αυχένα. Γρήγορα, όμως, εξελίσσονται σε πιο σοβαρά νευρολογικά προβλήματα, όπως επιληπτικές κρίσεις, παραισθήσεις, κώμα και συχνά θάνατο.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση