HomeΚΡΗΤΗΕνημερωτικές συναντήσεις της δημοτικής αρχής Χερσονήσου σε Μοχό και Ελιά

Ενημερωτικές συναντήσεις της δημοτικής αρχής Χερσονήσου σε Μοχό και Ελιά

Σέγκος : «Απόλυτη προτεραιότητα η ισόρροπη ανάπτυξη με στρατηγικό σχέδιο για την ενδοχώρα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ο Μοχός και η Ελιά γυρίζουν σελίδα μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις αναβάθμισης της ποιότητας ζωής και αναπτυξιακού σχεδιασμού για την αξιοποίηση των συγκριτικών τους πλεονεκτημάτων», επεσήμανε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος κατά τη διάρκεια ενημερωτικών συναντήσεων της δημοτικής αρχής που πραγματοποιήθηκαν σε Μοχό και Ελιά.

Σε κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης, δημοτική αρχή Χερσονήσου και τοπική κοινωνία διατηρούν ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας προκειμένου να διαμορφώσουν τα έργα και τις παρεμβάσεις που θα σηματοδοτήσουν μία νέα εποχή για περιοχές της ενδοχώρας του Δήμου Χερσονήσου.

Ο κ. Σέγκος παρουσίασε τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής σε επίπεδο έργων, σχεδιασμού και δράσεων, ενώ άκουσε με προσοχή τα αιτήματα και τις προτάσεις που κατέθεσαν κάτοικοι και φορείς που συμμετείχαν στις ενημερωτικές συναντήσεις σε Μοχό και Ελιά.

«Με αφετηρία τη σπουδαία ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του Μοχού και της Ελιάς, αλλά και με όραμα τις παρεμβάσεις που σηματοδοτούν μία νέα εποχή για αυτές τις περιοχές, συζητάμε με την κοινωνία για να αξιοποιήσουμε πλήρως και να ενισχύσουμε περαιτέρω την αναπτυξιακή τους δυναμική», σημείωσε ο κ. Σέγκος.

Παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου Γιώργου Χειρακάκη, των Αντιδημαρχών Κώστα Αναστασάκη, Μανόλη Ανυφαντάκη, Κώστα Ζαχαριουδάκη και Γιώργου Μπαγουράκη, ο Δήμαρχος Χερσονήσου έθεσε ως απόλυτη προτεραιότητα την ισόρροπη ανάπτυξη με στρατηγικό σχέδιο για την ενδοχώρα.

Στην ανοιχτή συνάντηση στον Μοχό ο κ. Σέγκος αναφέρθηκε στη λειτουργική, αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων του Μοχού, στην ανάπλαση της βόρειας εισόδου του Μοχού, στα έργα αναβάθμισης της αγροτικής οδοποιίας αλλά και σε παρεμβάσεις που δρομολογούνται για την αναμόρφωση του αγωνιστικού χώρου και των εγκαταστάσεων του γηπέδου του Μοχού και τη νέα παιδική χαρά που θα κατασκευαστεί.

Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στον σχεδιασμό για την επαναλειτουργία του παιδικού σταθμού του Μοχού που σταδιακά απαξιώθηκε με αποτέλεσμα να κλείσει το καλοκαίρι του 2017.

Στη συνάντηση στην Ελιά που ακολούθησε, ο Δήμαρχος Χερσονήσου αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις αναβάθμισης του γηπέδου της περιοχής, στη νέα γεώτρηση άρδευσης, στην επέκταση του κοιμητηρίου και στις αποκαταστάσεις των καταστροφών που προκάλεσε η θεομηνία του 2020.

Ειδική αναφορά έκανε στις υποδομές σχολικής στέγης και στα πρακτικά καταλληλότητας για τη δημιουργία νηπιαγωγείου στην Ελιά αλλά και στην αξιοποίηση της νήσου Ντία που διοικητικά υπάγεται στην κοινότητα της Ελιάς.
«Είναι προτεραιότητά μας να κρατήσουμε ζωντανά τα κύτταρα της κοινωνίας στην ενδοχώρα του Δήμου Χερσονήσου. Μαζί με την κοινωνία, οι προοπτικές είναι απεριόριστες για να διαμορφώσουμε ένα πλήρως αναβαθμισμένο περιβάλλον σε κάθε χωριό του τόπου μας», επεσήμανε ο κ. Σέγκος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση