HomeΣΠΟΡΣκάκι: Δημήτρης Μακρίδης – Μαριάντα Λάμπου στην 4η θέση στα Ευρωπαϊκά νεανικά πρωταθλήματα

Σκάκι: Δημήτρης Μακρίδης – Μαριάντα Λάμπου στην 4η θέση στα Ευρωπαϊκά νεανικά πρωταθλήματα

Στην πόλη Μαμάϊα στη Ρουμανία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τους αγώνες του 9ου και τελευταίου γύρου ολοκληρώθηκαν χθες 14/9 τα πανευρωπαϊκά ατομικά νεανικά Πρωταθλήματα σκακιού 8 έως 18 ετών που διοργανώθηκαν στην πόλη Μαμάϊα στη Ρουμανία.

Ο Δημήτρης Μακρίδης (FM 2354), που αγωνίστηκε στην κατηγορία παίδων μέχρι 16 ετών, με 5 νίκες στους τελευταίους 5 γύρους πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και ισοβάθμησε στις θέσεις 1-5 της τελικής κατάταξης συγκεντρώνοντας 7 βαθμούς σε 9 αγώνες (6 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα). Σύμφωνα με τα κριτήρια ισοβαθμίας πήρε τελικά την 4η θέση με τους Seemann Jakub (POL, FM 2422), Macias Pino Diego (ESP, FM 2438) και Nemec, Jachym (CZE, FM 2332) να παίρνουν το χρυσό, αργυρό και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα. Στην κατηγορία παίδων μέχρι 16 ετών αγωνίστηκαν 91 σκακιστές από 41 χώρες.

Η περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης στα κορίτσια μέχρι 10 ετών  Μαριάντα Λάμπου, επιβεβαίωσε την δυναμικότητά της αγωνιζόμενη και φέτος στην ίδια κατηγορία και με 7 βαθμούς σε 9 αγώνες (5 νίκες, 4 ισοπαλίες) τερμάτισε αήττητη και ισοβάθμησε στις θέσεις 2-4 της τελικής κατάταξης. Μετά την άρση της ισοβαθμίας πήρε την 4η θέση με το αργυρό μετάλλιο να πηγαίνει στην   Schirmbeck, Lilian  (GER) και το χάλκινο στην Kaminska, Zuzanna (POL). Πρωταθλήτρια με 7,5 βαθμούς αναδείχθηκε η Anistoroaei, Maria (ROU). Στην κατηγορία αγωνίστηκαν 71 σκακίστριες από 35 χώρες.

Τη συμμετοχή και προσπάθεια της Μαριάντας Λάμπου στηρίζει χορηγικά η εταιρεία NETCOMPANY INTRASOFT SA.

Η ελληνική αποστολή αποτελούνταν από 26 σκακιστές και σκακίστριες και αρχηγοί αποστολής – προπονητές ήταν ο ΟΜ Χρήστος Μπούσιος και ο FM Στάθης Γαζής.

Όλες  οι πληροφορίες για τα πρωταθλήματα είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων: https://euromamaia2023.com/

Διαφήμιση
Διαφήμιση