Πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο η παρουσίαση Βιβλίου του Σωτήρη Τριανταφύλλου
«Τα ΜΜΕ και η δημοσιογραφία σε μετάβαση» από τις εκδόσεις Δίσιγμα
Σε μια εξαιρετική εκδήλωση στο Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, η παρουσίαση Βιβλίου του Σωτήρη Τριανταφύλλου «Τα ΜΜΕ και η δημοσιογραφία σε μετάβαση» από τις εκδόσεις Δίσιγμα.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι της τοπική αυτοδιοίκησης, του αθλητισμού, δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου.
Ομιλητές ήταν ο Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Νικόλαος Κατσαράκης, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιάννης Ζαϊμάκης, ο δημοσιογράφος, Έφορος του ΔΣ ΠΟΕΣΥ και Αντιπρόεδρος του ΤΕΑΣ/ ΕΣΗΕΠΗΝ Κώστας Βασιλάκης και ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής.
Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος, Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ και Αναπληρωτής Ταμίας του ΔΣ του ΠΣΑΤ Αντώνης Παπουτσάκης
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Ευάγγελος Ζάχαρης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου Ρένα Παπαδάκη – Σκαλίδη, ενώ παρούσα ήταν και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς του Δήμου Ηρακλείου Στέλλα Καλογεράκη – Αρχοντάκη.
Παρόντες ήταν ακόμη ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Μεσογειακών Αγώνων Ιάκωβος Φιλιππούσης, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου Ευάγγελος Πετούσης, ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΟΦΗ Μανώλης Βογιατζάκης και η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου Ευμενία Σιδεράκη, το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ Νέλλη Κατσαμά, η Γενική Γραμματέας του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΠΗΝ Κατερίνα Μηναδάκη και πολλοί δημοσιογράφοι και άνθρωποι του αθλητισμού.
Το βιβλίο αποτελεί πανεπιστημιακό σύγγραμμα καθώς διδάσκεται στο Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ενώ από εφέτος θα ξεκινήσει να διδάσκεται στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Σώτος Παιδάκης
Στόχος του βιβλίου αυτού είναι να καταγράψει, να αναλύσει σε βάθος και να εξηγήσει τις μεταβολές στα ΜΜΕ, τη δημοσιογραφία και τους δημοσιογράφους.
Επικεντρώνει στην ελληνική μηντιακή βιομηχανία, η οποία ακολουθεί μεν κάποια διεθνή πρότυπα, αλλά διαθέτει και τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
Το παρόν βιβλίο καλύπτει ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στην ελληνική βιβλιογραφία και αφορά τις εργασιακές σχέσεις των δημοσιογράφων καθώς επίσης και την επίδραση της πανδημίας του κορονοϊού στα ΜΜΕ.
Επίσης, φιλοδοξεί ακόμη να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο για την κατανόηση της ιστορίας και της εξέλιξης της ενημέρωσης και της δημοσιογραφίας, παγκοσμίως και στην Ελλάδα.
Από τα πρώτα τους βήματα μέχρι και τη σημερινή εποχή των ραγδαίων αλλαγών και εξελίξεων.
Από την εποχή των πρώτων μηνυμάτων επικοινωνίας και των χειρόγραφων εφημερίδων μέχρι σήμερα που τα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης παρουσιάζουν ρομπότ.