HomePost ItΔήλωση Χάρη Μαμουλάκη για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Δήλωση Χάρη Μαμουλάκη για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

"Ημέρα αφιερωμένη στα χιλιάδες θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας"

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας παρέστη ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Χάρης Μαμουλάκης.

Ο Χάρης Μαμουλάκης κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και σε δήλωσή του αμέσως μετά ανέφερε: «Ημέρα τιμής και μνήμης η σημερινή, αφιερωμένη στα χιλιάδες θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Ημέρα αφιερωμένη στους πρόσφυγες που εκδιώχθηκαν με απάνθρωπο τρόπο από τα μέρη που ζούσαν και δημιουργούσαν, που κατάφεραν να επιβιώσουν από τη μανία του Τουρκικού καθεστώτος και να αρχίσουν τη ζωή τους από την αρχή.

Ένα ιστορικό γεγονός που σημάδεψε την σύγχρονη ιστορία μας, μια από τις μεγαλύτερες θηριωδίες στα χρονικά, που μέσα από τις μαρτυρίες οι οποίες έχουν διασωθεί, μεταφέρουν στο σήμερα, αλλά και στο διηνεκές, το αβυσσαλέο μίσος αλλά και την άκρως μεθοδευμένη προσπάθεια των Τούρκων να εξοντώσουν το Ελληνικό στοιχείο της Μικράς Ασίας.

Χρέος όλων μας, είναι να φροντίσουμε έτσι ώστε να μην ξεχαστεί ποτέ αυτή η συμφορά του Ελληνισμού. Να τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων. Να μεταφέρουμε τη γνώση στα παιδιά μας, όπως τη δεχθήκαμε από τους γονείς μας. Αλλά και να αναδεικνύουμε την σημαντική και πολύπλευρη προσφορά των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής στον τόπο μας, σε όλους τους τομείς.».

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση