HomeHL-9Χανιά: Ραγδαίες Εξελίξεις στην Υπόθεση Εμπορίας Βρεφών

Χανιά: Ραγδαίες Εξελίξεις στην Υπόθεση Εμπορίας Βρεφών

Η Κλινική κλείνει και Γενετικό Υλικό μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Χανίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση εμπορίας βρεφών που έχει ταρακουνήσει τα Χανιά, με την απόφαση της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας της σχετικής κλινικής.

Η συγκεκριμένη απόφαση, που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Ελληνικής Δημοκρατίας στις 14 Σεπτεμβρίου, φέρνει την κλινική στο επίκεντρο δικαστικής έρευνας σχετικά με υποθέσεις εμπορίας βρεφών και παράνομων υιοθεσιών.

Σύμφωνα με την απόφαση, η κλινική οφείλει να μεταφέρει το γενετικό υλικό της σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο γενικό νοσοκομείο Χανίων. Παράλληλα, προχωρεί η μεταφορά των αρχείων της κλινικής και όλων των σχετικών εγγράφων που σχετίζονται με το εργαστήριο, καθώς και των αρχείων όσων είχαν επισκεφτεί την κλινική για διάφορους λόγους, όπως κρυοσυντήρηση γενετικού υλικού και υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Τα αρχεία αυτά θα φυλαχθούν σε ασφαλή χώρο σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους εποπτευόμενους φορείς.

Η δικηγόρος των Χανίων, Μαρία Παπαδάκη, που εκπροσωπεί ζευγάρια που εμπλέκονται στην υπόθεση, επικοινώνησε την απόφαση αυτή και την παρουσίασε στη δημοσιότητα.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην υπόθεση αυτή κατηγορούνται οκτώ άτομα, ενώ τέσσερα από αυτούς έχουν προφυλακιστεί. Ανάμεσά τους, ο 73χρονος γυναικολόγος και ιδιοκτήτης της κλινικής, που φέρεται ως ηγέτης του κυκλώματος, και ο 44χρονος εμβρυολόγος, που φέρεται ως υπαρχηγός.

Με πληροφορίες από το zarpa news

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση