HomeHL-9Χανιά: Σύλληψη «Εκπαιδευτή» Σκύλων για Κακοποίηση Ζώων

Χανιά: Σύλληψη «Εκπαιδευτή» Σκύλων για Κακοποίηση Ζώων

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις απαιτεί δικαιοσύνη για τα ζώα συντροφιάς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Σάββατο 16/9, στα Χανιά, ένα ακόμη περιστατικό κακοποίησης ζώων έρχεται στο φως, καθώς ο «εκπαιδευτής» σκύλων συνελήφθη από τις αρχές. Η καταγγελία προήλθε από έναν ωτακουστή, που κατήγγειλε στην αστυνομία τον εν λόγω «εκπαιδευτή». Η πρόεδρος του Πανελλήσια Ομοσπονδία Νέμεσις, κυρία Νατάσα Μπομπολάκη, ανέλαβε να αποκαλύψει τις συνθήκες της κακοποίησης.

Σύμφωνα με την κυρία Μπομπολάκη, ο συλληφθείς δρούσε εδώ και χρόνια, χρησιμοποιώντας βασανιστικές μεθόδους για να εκπαιδεύει ζώα συντροφιάς. Παρόλο που είχε αναφερθεί πολλές φορές για την συμπεριφορά του, πάντα διέφευγε της δικαιοσύνης. Αυτή τη φορά, ωστόσο, η καταγγελία του ωτακουστή οδήγησε σε έφοδο στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία.

Η πράξη του χαρακτηρίστηκε αμέσως κακούργημα από τις ελεγκτικές αρχές, και ο δράστης οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα. Αν και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, η πορεία του προς τη δικαιοσύνη έχει αρχίσει. Σημειώνεται επίσης ότι κατά την έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν 10 κυνηγόσκυλα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει συνάντηση με τον Εισαγγελέα προκειμένου να ζητήσει την εφαρμογή επιπλέον διατάξεων εναντίον του δράστη για τα εγκλήματά του όλο αυτό το διάστημα. Τα μέλη της ομοσπονδίας είναι αποφασισμένα να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν άλλες παραβιάσεις των δικαιωμάτων των ζώων συντροφιάς και ότι η δικαιοσύνη θα εξυπηρετήσει το κοινό συμφέρον.

 

Με πληροφορίες από τα Χανιώτικα Νέα

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση