HomeΚΟΣΜΟΣΛαμπεντούζα: Η ακτοφυλακή μετέφερε νεκρό νεογέννητο στο λιμάνι

Λαμπεντούζα: Η ακτοφυλακή μετέφερε νεκρό νεογέννητο στο λιμάνι

Την ζωή του έχασε ένα νεογέννητο που γεννήθηκε στην Μεσόγειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ιταλική ακτοφυλακή διέσωσε σήμερα πάνω από 40 μετανάστες που κινδύνευαν να πνιγούν στα ανοικτά της Λαμπεντούζα. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στην ξηρά μεταφέρθηκε και ένα νεκρό νεογέννητο, το οποίο γεννήθηκε κατά την διάρκεια του διάπλου της Μεσογείου και έχασε την ζωή του έπειτα από λίγες ώρες, στο πλεούμενο που είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από την Τυνησία.

Το άτυχο μωρό ενταφιάσθηκε στο νεκροταφείο του νησιού, με άσπρο φέρετρο, ενώ η νεαρή μητέρα του μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Λαμπεντούζα για να εξακριβωθεί η κατάσταση της υγείας της. Από τα περασμένα μεσάνυχτα έφτασαν στο μικρό αυτό νησί, νότια της Σικελίας, 121 μετανάστες και πρόσφυγες.

«Πρέπει να σταματήσουν οι αφίξεις μεταναστών στην Ιταλία»

Υπό πίεση βρίσκεται η ιταλική κυβέρνηση, με την Τζόρτζια Μελόνι να επισημαίνει ότι «το θέμα των μετεγκαταστάσεων είναι δευτερεύουσας σημασίας, τους τελευταίους μήνες ήταν ελάχιστες. Το πρόβλημα είναι να σταματήσουν οι αφίξεις μεταναστών στην Ιταλία, αλλά ακόμη δεν βλέπω να φτάνουν συγκεκριμένες απαντήσεις».

Η ίδια επιβεβαίωσε ότι «πριν από λίγο καιρό η Ιταλία πληροφόρησε τους εταίρους της ότι δεν μπορεί να πάρει αυτόματα πίσω όσους ζήτησαν άσυλο σε άλλες χώρες και, αρχικά, είχαν εισέλθει στην Ευρώπη από την Ιταλία». «Τα hotspot μας είναι γεμάτα και η Ευρώπη πρέπει να μας βοηθήσει να προστατεύσουμε τα σύνορά μας», είπε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση