HomeHL-EconomyΜύκονος: Πρόστιμο σχεδόν 1 εκατ. € για πολυτελείς βίλες που νοικιάζονταν μέσω Airbnb

Μύκονος: Πρόστιμο σχεδόν 1 εκατ. € για πολυτελείς βίλες που νοικιάζονταν μέσω Airbnb

Τα 199 ακίνητα δεν είχαν εγγραφεί στο μητρώο της ΑΑΔΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρόστιμο ύψους 995.000 ευρώ επιβλήθηκε σε επιχειρηματία για την εκμίσθωση- μέσω Airbnb- 199 πολυτελών βιλών στη Μύκονο.

Για κάθε μία από τις πολυτελείς βίλες η ΔΟΥ Αθηνών επέβαλε πρόστιμο 5.000 ευρώ στον επιχειρηματία, ο οποίος υποστηρίζει ότι δραστηριοποιείται στον τομέα παροχής υπηρεσιών ανεύρεσης πελατών και της μεσιτείας ακινήτων.

Οι φωτογραφίες από τις βίλες είχαν αναρτηθεί σε δύο πλατφόρμες. Τα 199 ακίνητα δεν είχαν εγγραφεί στο μητρώο ακινήτων βραχυχρόνιας διαμονής της ΑΑΔΕ, ούτε είχαν μοναδικό αριθμό ακινήτου, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Στο ΣτΕ ο επιχειρηματίας για το πρόστιμο στις βίλες

Ο επιχειρηματίας προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, το οποίο έκρινε πως δεν είναι αρμόδιο για να επιληφθεί της υπόθεσης και την ανέπεμψε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στην αίτησή του ο επιχειρηματίας- που έχει καταθέσει και αίτημα έκδοσης προσωρινής αναστολής υποστηρίζει ότι ουδέποτε υπήρξε καθ’ οιονδήποτε τρόπο διαχειριστής των ακινήτων, εκτός από μόνο από μια περίπτωση.

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι είναι αντισυνταγματική η επιβολή του προστίμου για τις βίλες στη Μύκονο, επειδή δεν κλήθηκε σε ακρόαση από τη ΔΟΥ πριν από την επιβολή του. Ακόμη, αναφέρει πως η επιβολή του προστίμου είναι παράνομη, επειδή αυτό επιβλήθηκε αυθαίρετα και καταχρηστικά, χωρίς καμία νόμιμη αιτιολογία.

Τέλος, ο επιχειρηματίας υποστηρίζει πως δεν έχει την ιδιότητα του διαχειριστή των επίμαχων ακινήτων και ότι στην πράξη επιβολής του προστίμου δεν αναφέρεται ποια είναι αυτά.

lifo.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση