HomeHL-HealthΟι σοβαρότερες μορφές Covid-19 συνδέονται πιθανότατα με γενετική προδιάθεση, σύμφωνα με νέα έρευνα

Οι σοβαρότερες μορφές Covid-19 συνδέονται πιθανότατα με γενετική προδιάθεση, σύμφωνα με νέα έρευνα

Kληροδοτήθηκαν στους κατοίκους της περιοχής, από τον άνθρωπο του Νεάντερταλ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του ιταλικού επιστημονικού ινστιτούτου Μάριο Νέγκρι «είναι πολύ πιθανό, οι βαρύτερες μορφές Covid-19, να συνδέονται με γενετική προδιάθεση των ασθενών»

Η μελέτη αφορά ειδικότερα τα κρούσματα και τους θανάτους που καταγράφηκαν την άνοιξη του 2020 στην ευρύτερη περιοχή του Μπέργκαμο, στη βόρεια Ιταλία.

Όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, η έρευνα δείχνει ότι τα γονίδια που μπορεί να προδιαθέτουν για βαρύτερα συμπτώματα και μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου, φέρονται να κληροδοτήθηκαν στους κατοίκους της περιοχής, από τον άνθρωπο του Νεάντερταλ.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου Νέγκρι, η γενετική μετάλλαξη του γονιδίου του Νεάντερταλ δείχνει να διπλασιάζει τον κίνδυνο εμφάνισης πνευμονίας, εξαιτίας κορονοϊού και σχεδόν να τριπλασιάζει την ανάγκη εισαγωγής των ασθενών σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Η σχετική έρευνα, που διήρκεσε δύο χρόνια, δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «iScience» και παρουσιάσθηκε σήμερα στην έδρα της περιφέρειας της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο.

Το Μπέργκαμο, όπως υπενθυμίζει η εφημερίδα La Repubblica, ήταν η πρώτη περιοχή στην οποία η πανδημία κορονοϊού διαδόθηκε μαζικά στην Ευρώπη, με πολύ επιθετικό τρόπο. Με τους επιστήμονες συνεργάστηκαν σχεδόν δέκα χιλιάδες κάτοικοι της Λομβαρδίας. Πρόκειται για πολίτες που νόσησαν με Covid-19 και υγειονομικούς υπαλλήλους.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση