HomeHL-GreeceΘεσσαλία: Στολές και γαλότσες στους πολίτες

Θεσσαλία: Στολές και γαλότσες στους πολίτες

130 τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας - 126 περιπτώσεις λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα 130 έχουν φτάσει τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Θεσσαλία, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, σύμφωνα με την Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, το τελευταίο 24ωρο προσήλθαν 1.152 άτομα στις δομές υγείας του ΕΣΥ, ενώ εντοπίστηκαν 37 νέα κρούσματα λοίμωξης του αναπνευστικού και 36 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας.

Συνολικά στη Θεσσαλία 130 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με γαστρεντερίτιδα, ενώ έχουν εντοπιστεί και 126 κρούσματα λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού. Σύμφωνα, πάντως, με όσα ανέφερε η Ειρήνη Αγαπηδάκη «ο αριθμός αυτών των κρουσμάτων δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς είναι αναμενόμενος για την εποχή», ενώ σημείωσε δύο επιπλέον άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, με τη μία περίπτωση να είναι στη Μαγνησία και την άλλη στην Καρδίτσα.

Παράλληλα, η κ.Αγαπηδάκη ανέφερε πως τα παθογόνα που έχουν επιβεβαιωθεί είναι σαλμονέλα, εντεροπαθογόνο E.coli, ροταϊός και κλωστρίδιο.

Θα μοιραστεί στους πολίτες της Θεσσαλίας προστατευτικός εξοπλισμός

Επίσης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, είπε στην ενημέρωση πως 25.000 γαλότσες και προστατευτικές στολές θα μοιραστούν στους πολίτες στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας για την αποφυγή μολύνσεων από τα λιμνάζοντα νερά.

Μάλιστα, απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να παραλάβουν πρώτα, μέσα στις επόμενες δύο ημέρες, τον προστατευτικό εξοπλισμό και μετά να προσπαθήσουν να πάνε στα σπίτια τους για να δουν σε τι κατάσταση βρίσκονται.

Όσον αφορά το νερό, η Ειρήνη Αγαπηδάκη επισήμανε πως χθες ελήφθησαν 40 νέα δείγματα και δεν έχει αλλάξει κάτι σχετικά με την καταλληλότητά του. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως από αύριο οι πολίτες θα ενημερώνονται ανά δημοτικό διαμέρισμα για την ποιότητα και καταλληλότητα του νερού.

Τέλος, η κ. Αγαπηδάκη επισήμανε ότι έχουν παρατηρηθεί προνύμφες στα λιμνάζοντα νερά και έχουν ξεκινήσει ήδη οι παρεμβάσεις ώστε να μειωθούν οι μολύνσεις των υδάτων στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

lifo.gr

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση