HomeHL-GreeceΛούτσα: To SMS για τη φονική ενέδρα των 6 Τούρκων – «Η θέση σας έχει αποκαλυφθεί, φύγετε»

Λούτσα: To SMS για τη φονική ενέδρα των 6 Τούρκων – «Η θέση σας έχει αποκαλυφθεί, φύγετε»

Η Yeni Safak αποκαλύπτει το περιεχόμενο του μηνύματος που έλαβαν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το σενάριο στους έξι Τούρκους που εκτελέστηκαν στη Λούτσα πριν από μερικά 24ωρα να στήθηκε παγίδα φαίνεται να ενισχύει σημερινό δημοσίευμα της Yeni Safak σύμφωνα με το οποίο στα θύματα εστάλη μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα 10 λεπτά πριν την δολοφονία τους.

Κατά το δημοσίευμα στο SMS αναφέρονταν τα εξής: Η θέση σας έχει αποκαλυφθεί, φύγετε από το σπίτι άμεσα, θα σας σκοτώσουν». Όπως υποστηρίζει η Yeni Safak όταν οι έξι Τούρκοι έλαβαν το μήνυμα αυτό αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το σπίτι που είχαν νοικιάσει στη Λούτσα χωρίς να γνωρίζουν ότι λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω θα τους έστηναν φονική ενέδρα.

Το δημοσίευμα της Yeni Safak

yerni

Όπως είχε γράψει χθες το protothema.gr στα κινητά τηλέφωνα των έξι θυμάτων της φονικής ενέδρας έχουν βρεθεί μηνύματα γραμμένα στα τουρκικά με τους αστυνομικούς να αναλύουν το περιεχόμενό τους προκειμένου να διαπιστώσουν με ποιους μιλούσαν και εάν κάποιος τους είχε ενημερώσει ότι είχαν μπει στο στόχαστρο αντίπαλης εγκληματικής ομάδας.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται αν αποστολέας του μηνύματος ήταν ο 32χρονος Τούρκος που συνελήφθη αργά το απόγευμα της Δευτέρας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ενώ ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στη Μυτιλήνη – με εισιτήριο το οποίο είχε εκδοθεί στην Τουρκία – μια ώρα μετά την εκτέλεση των έξι στην Λούτσα. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ ο 32χρονος ονομάζεται Süleyman D. και είχε διαβατήριο Πορτογαλίας.

Η Yeni Safak αποκαλύπτει επίσης το εγκληματικό παρελθόν των έξι εκτελεσθέντων: Ο 22χρονος Abdurrahman Tekru είχε φάκελο για 25 αδικήματα και 16 εντάλματα σύλληψης, ο 23χρονος Burak Tahmaz 32 αδικήματα και 6 εντάλματα σύλληψης, Ο 24χρονος Ozan Kaan Tozlu 13 αδικήματα και δύο εντάλματα σύλληψης, ο 31χρονος Dorukhan Ersu Büyüktunç τρία αδικήματα και επτά εντάλματα σύλληψης, ο 24χρονος Ömer Kanza 6 αδικήματα και δύο εντάλματα σύλληψης ενω φάκελο στις τουρκικέ αρχές είχε και ο Barış Çağrı

Η ταυτότητα των 6

Οι έξι νεκροί στην Λούτσα ταυτοποιήθηκαν, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από επικοινωνία και συνεργασία με τις Europol και Interpol, καθώς και με απευθείας επαφές με τις αστυνομικές αρχές της Γαλλίας και της Τουρκίας.

Όπως σημείωσαν οι ίδιες πηγές, πρόκειται για Τούρκους υπηκόους, πέντε από τους οποίους έφεραν πλαστές γαλλικές ταυτότητες, ενώ ο έκτος ταυτοποιήθηκε μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων. Όλοι τους ήταν μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία δρούσε στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εγκληματική ομάδα δρούσε, όπως προκύπτει από τη μέχρι στιγμής έρευνα, σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά όχι στην Ελλάδα. Επιπλέον σημείωσαν πως στο μακελειό χρησιμοποιήθηκαν τελικά 4 πυροβόλα όπλα, δύο εκ των οποίων είναι τύπου πιστολιού.

Το όχημα, στο οποίο επέβαιναν, προέρχεται από τη Γερμανία, είχε πλαστές γερμανικές πινακίδες και ανήκει σε Ρουμάνο υπήκοο, ο οποίος το είχε παραχωρήσει στα θύματα. Οι έρευνες συνεχίζονται, με αμείωτο ρυθμό και τη δέουσα συστηματικότητα, για την ταυτοποίηση, τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση