HomeHL-WorldΚιμ Γιονγκ Ουν: Θα υποστηρίζουμε πάντα τις αποφάσεις του Πούτιν

Κιμ Γιονγκ Ουν: Θα υποστηρίζουμε πάντα τις αποφάσεις του Πούτιν

«Ιερή η μάχη» της Ρωσίας κατά της Δύσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υποστήριξη στην «ιερή μάχη» της Ρωσίας κατά της Δύσης, φιλία με βαθιές ρίζες και διάθεση να προχωρήσουν οι σχέσεις της Μόσχας με την Πιονγκγιάνγκ σε νέο επίπεδο ήταν μερικά από τα βασικά σημεία στα οποία στάθηκε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν κατά την συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, στον χώρο του κοσμοδρομίου Βοστότσνι.

Το κοσμοδρόμιο βρίσκεται στα δάση της ανατολικής Ρωσίας, όχι μακριά από τα κινεζικά σύνορα. Ο Πούτιν διέταξε την κατασκευή του για να μειώσει την εξάρτηση από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν, το οποίο κέρδισε την ανεξαρτησία του μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Ο Ρώσος πρόεδρος επεφύλαξε θερμή υποδοχή στον Κιμ, με μια θερμή χειραψία που διήρκησε 40 δευτερόλεπτα. Παράλληλα, δήλωσε ότι η Ρωσία θα βοηθήσει τη Βόρεια Κορέα να κατασκευάσει δορυφόρους ενώ, όταν ρωτήθηκε αν ο ίδιος και ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα μιλήσουν για προμήθειες όπλων, απάντησε ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν για όλα τα θέματα.

Από την πλευρά του ο Κιμ δήλωσε στον Πούτιν πως η Ρωσία διεξάγει έναν ιερό πόλεμο με τη Δύση και ότι οι δύο χώρες θα δώσουν μαζί τη μάχη εναντίον του ιμπεριαλισμού.

«Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου προς εσάς που δώσατε τόση προσοχή στην επίσκεψή μας στη Ρωσία. Η Σοβιετική Ένωση έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στην απελευθέρωση της χώρας μας. Η φιλία μας έχει βαθιές ρίζες και πλέον οι σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία είναι η πρώτη προτεραιότητα για τη χώρα μας, είμαι βέβαιος ότι η συνάντησή μας θα είναι το επόμενο βήμα για να προχωρήσουμε τις σχέσεις σε ένα νέο επίπεδο», ανέφερε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης.

«Η Ρωσία έχει επιδοθεί σε έναν ιερό αγώνα για να προστατεύσει την κυριαρχία και την ασφάλειά της… ενάντια στις ηγεμονικές δυνάμεις. Θα υποστηρίζουμε πάντα τις αποφάσεις του προέδρου Πούτιν και της ρωσικής ηγεσίας… και θα είμαστε μαζί στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό», πρόσθεσε.

Επίσης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Κιμ έγραψε βιβλίο επισκεπτών του κέντρου: «Αθάνατη η δόξα στη Ρωσία, που γέννησε τους πρώτους κατακτητές του διαστήματος».

Naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση