HomeHL-WorldΗλεκτροκίνητο όχημα έσπασε ρεκόρ Γκίνες- «Έπιασε» τα 100 χλμ. σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο

Ηλεκτροκίνητο όχημα έσπασε ρεκόρ Γκίνες- «Έπιασε» τα 100 χλμ. σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο

Φοιτητές οι κατασκευαστές του, έσπασαν το ρεκόρ στην επιτάχυνση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ρεκόρ Γκίνες στην επιτάχυνση έσπασαν φοιτητές από την Ελβετία με το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο που κατασκεύασαν.

Το εν λόγω ηλεκτροκίνητο όχημα, που ονομάζεται «mythen», κατάφερε να επιταχύνει από το μηδέν στα 100 χλμ./ώρα σε 0,956 δευτερόλεπτα σε μια απόσταση 12,3 μέτρων καταλαμβάνοντας έτσι μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο Reuters ο επικεφαλής της ομάδας Eloi Roset, «από την αρχή βάλαμε στόχο να πάμε κάτω από το ένα δευτερόλεπτο στην επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χιλιόμετρα την ώρα». «Το καταφέραμε τρεις φορές στη σειρά, οπότε ήμασταν αρκετά σίγουροι ότι το αυτοκίνητο μπορεί να το κάνει με συνέπεια», συμπλήρωσε ο Eloi Roset.

Το όχημα που κατέρριψε το ρεκόρ Γκίνες- Και οι προκλήσεις

Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε από μέλη της ακαδημαϊκής λέσχης μηχανοκίνητου αθλητισμού Ζυρίχης, η οποία αποτελείται από φοιτητές του ETH Ζυρίχης και του πανεπιστημίου εφαρμοσμένων επιστημών και τεχνών της Λουκέρνης. Ο συγκεκριμένος χρόνος έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχαν φοιτητές από το πανεπιστήμιο της Στουτγκάρδης, οι οποίοι είχαν διανύσει την ίδια απόσταση σε 1,461 δευτερόλεπτο, τον Σεπτέμβριο του 2022.

Σύμφωνα με το Reuters, όλα τα εξαρτήματα του αυτοκινήτου «mythen», από τις πλακέτες τυπωμένων κυκλωμάτων μέχρι το πλαίσιο και την μπαταρία, αναπτύχθηκαν από τους ίδιους τους φοιτητές και βελτιστοποιήθηκαν για τη λειτουργία τους.

Το ρεκόρ επιτεύχθηκε σε ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο λίγο έξω από τη Ζυρίχη, ενώ οδηγός του αυτοκινήτου ορίστηκε από τους υπόλοιπους φοιτητές η Kate Maggetti, καθώς είναι η πιο ελαφριά και μικρόσωμη.

Μάλιστα το «mythen» κατόρθωσε να κατέβει το δευτερόλεπτο σε τρεις προσπάθειες, με τους υπεύθυνους από τα Guinness World Records να επιβεβαιώνουν το ρεκόρ.

Όπως σημείωσε ο Eloi Roset, μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που είχαν ήταν η παραγωγή της τεράστιας ποσότητας σταθερής ισχύος που απαιτούνταν για έναν τέτοιο χρόνο. «Απλά σκάει. Όλα πρέπει να συμβούν μέσα σε ένα δευτερόλεπτο και πρέπει να μπορεί να το αντέξει αυτό. Έτσι, είναι μια αρκετά διαφορετική ιδέα συνολικά, ειδικά η αεροδυναμική που ήταν εντελώς νέα. Σαν να μην είχαμε ξανακάνει ποτέ κάτι τέτοιο», δήλωσε.

lifo.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση