HomeHL-9Κραυγή αγωνίας για τη βρωμιά στα σχολεία του Ηρακλείου: Δεν υπάρχουν καθαρίστριες!

Κραυγή αγωνίας για τη βρωμιά στα σχολεία του Ηρακλείου: Δεν υπάρχουν καθαρίστριες!

Οι μαθητές πληρώνουν το κοστος της αδιαφορίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρά τις διαβεβαιώσεις από τους αρμόδιους φορείς πως ο καθαρισμός των σχολείων είναι εξασφαλισμένος, οι καθαρίστριες φαίνεται πως έχουν εξαφανιστεί από τα σχολεία της περιοχής. Η κατάσταση είναι τόσο κρίσιμη που αναγκαίος έγινε ο ρόλος των γονέων, των εκπαιδευτικών και ιδιωτικών εταιρειών καθαρισμού για την αντιμετώπιση της βρωμιάς στα σχολεία.

Οι εικόνες που τραβήχτηκαν σήμερα, στις 11 Σεπτεμβρίου 2023, από τα 20ο και 56ο Δημοτικά Σχολεία του Ηρακλείου αποκαλύπτουν μια αποκρουστική πραγματικότητα. Οι σχολικοί χώροι είναι καλυμμένοι από απορρίμματα, την αποτέλεσμα της έλλειψης καθαριστριών. Οι τάξεις, οι αυλές, ακόμα και οι τουαλέτες είναι σε απελπιστική κατάσταση. Τα παιδιά, οι μαθητές της πόλης, είναι αυτοί που πληρώνουν το κόστος αυτής της αδιαφορίας.

Παρά τον προσωρινό αυτό αδιέξοδο, υπάρχει μια θετική πτυχή σε αυτήν την κρίση: η αλληλεγγύη και ο συντονισμός της τοπικής κοινότητας για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Γονείς, εκπαιδευτικοί και ιδιωτικές εταιρείες καθαρισμού ενώνουν τις δυνάμεις τους για να διασφαλίσουν ότι οι μαθητές θα μπορούν να φοιτούν σε καθαρό περιβάλλον.

Το γεγονός ότι οι γονείς αναλαμβάνουν τον ρόλο των καθαριστριών δείχνει το πάθος και την αγάπη τους για την εκπαίδευση των παιδιών τους.

Είναι πρωταρχικής σημασίας να δοθεί προσοχή σε αυτό το θέμα και να ληφθούν οι απαραίτητα μέτρα για την επίλυσή του. Οι μαθητές δικαιούνται να μαθαίνουν σε έναν καθαρό και υγιεινό χώρο, και οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να φέρουν το βάρος αυτής της ευθύνης μόνοι τους.

sxoleio1

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση