HomeΚΡΗΤΗKάλεσμα σε Γενική Συνέλευση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου

Kάλεσμα σε Γενική Συνέλευση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου

To Σάββατο 16/09 στις 19:00, στα γραφεία του Συλλόγου δασκάλων (Γερωνυμάκη & Τίτου Γεωργιάδη)

Διαφήμιση
Διαφήμιση

To Σάββατο 16/09 στις 19:00, στα γραφεία του Συλλόγου δασκάλων (Γερωνυμάκη & Τίτου Γεωργιάδη) θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου. Τα ζητήματα προς συζήτηση είναι καίρια.

Θέματα:

  1. Ενημέρωση και οργάνωση του αγώνα (απεργία, κινητοποιήσεις) ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο Γεωργιάδη που -σε εφαρμογή οδηγιών της ΕΕ- κηρύσσει πόλεμο στους εργαζομένους με ουσιαστική κατάργηση πενθήμερου, ισοπέδωση εργασιακών δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα:
  • νομιμοποιεί την 6ήμερη εργασία 13 ωρών τη μέρα (78 ώρες τη βδομάδα) σε δύο εργοδότες, κάτι που με τα πολλαπλά συσχετιζόμενα εργοδοτικά ΑΦΜ σημαίνει δουλειά μέχρι τελικής πτώσης χωρίς αμοιβή υπερωριών
  • εισάγει συμβάσεις μηδενικών ωρών χωρίς καθορισμένο μισθό και ωράριο, χωρίς άδειες και δικαιώματα για τον εργαζόμενο
  • εισάγεται για πρώτη φορά ο δοκιμαστικός χρόνος στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέσω του 6μηνου «δόκιμου εργαζόμενου»
  • αφαιρεί από τους εργαζομένους το δικαίωμα να ορίζουν τις άδειες τους
  • ολοκληρώνει την ποινικοποίηση της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης δημιουργώντας συνθήκες τρομοκράτησης με φυλάκιση και βαριά πρόστιμα σε όσους αντιστέκονται
  1. πάλη για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας: απέναντι στο 13ωρο-6ήμερο της κυβέρνησης , παλεύουμε για ριζικές αυξήσεις μισθών και μείωση ωραρίου στο ύψος των αναγκών μας και των παραγωγικών δυνατοτήτων της εποχής, 5νθήμερο-6ωρο-30ωρο, κατάργηση του ΔΠΥ και κάθε μορφής ελαστικής εργασίας, θεσμική προστασία των εργαζομένων και συνδικαλιστικές ελευθερίες για να μπορούμε να κατοχυρώνουμε όλα τα παραπάνω.
  2. Ενημέρωση για την πρόσφατη νίκη σε υπόθεση μη καταβολής δεδουλευμένων σε συνάδελφο.
  3. Άλλα ζητήματα συναδέλφων.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Μη μένεις αμέτοχη / αμέτοχος! Αφορά την αξιοπρέπεια στη δουλειά και στη ζωή μας!

Δεν υποτασσόμαστε στην εξαθλίωση που μας επιβάλλουν! Συλλογικά μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Στην επίθεση κεφαλαίου – εργοδοσίας, κυβέρνησης, ΕΕ απαντάμε με διαρκή και ανυποχώρητο συλλογικό αγώνα και ταξική αλληλεγγύη!

Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας, συμμετέχουμε ενεργά. Το σωματείο είναι η δύναμη μας!

Η αλόγιστη εκμετάλλευση της φύσης με μόνη στόχευση το κέρδος επέφερε την κλιματική αλλαγή και η παντελής έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας επέφερε τις καταστροφές από τις φωτιές και τις πλημμύρες με κόστος και πάλι ανθρώπινες ζωές. Λεφτά για επενδύσεις που ευνοούν τα κέρδη του κεφαλαίου υπάρχουν, για την προστασία των ζωών μας το κράτος είναι ανύπαρκτο! Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους!

Υψώνουμε τη φωνή μας για να ληφθούν άμεσα μέτρα διάσωσης, στέγασης και υγειονομικής προστασίας του λαού στις πληγείσες περιοχές! Υψώνουμε τη φωνή μας για να αποδοθούν ευθύνες για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα!

Σαν ελάχιστη έκφραση έμπρακτης αλληλεγγύης για τους πλημμυροπαθείς, καλούνται οι συναδέλφισσες και συνάδελφοι να φέρουν μαζί τους στη ΓΣ είδη διατροφής και υγιεινής σύμφωνα με την παρακάτω λίστα:

  • Είδη προσωπικής φροντίδας (οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σαπούνια, μωρομάντηλα, κλπ)
  • Φακούς, μπαταρίες
  • Αντιπυρετικά, ιώδιο, οινόπνευμα, αντισηπτικά
  • Ξηρά τροφή έτοιμη για κατανάλωση, κονσέρβες
  • Σακούλες σκουπιδιών, γάντια

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση