HomeΚΡΗΤΗΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση Εορτασμού 3 Χρόνων δυναμικής παρουσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Ηράκλειο Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση Εορτασμού 3 Χρόνων δυναμικής παρουσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Ηράκλειο Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο γιόρτασε τη συμπλήρωση τριών χρόνων επιτυχημένης λειτουργίας και δυναμικής παρουσίας του στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο campus του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, με συντονιστή τον δημοσιογράφο Μάνο Δασκαλάκη, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων, παραγωγικών τάξεων, επιχειρηματιών, ΜΜΕ, καθηγητών και συνεργατών του Οργανισμού, φοιτητών και των οικογενειών τους.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Δημήτρης Διαμαντής, Principal του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, εστίασε στην επένδυση του Οργανισμού στην Κρήτη. Ειδικότερα, ανέφερε: «Η Κρήτη αποτελεί ένα σημαντικό περιφερειακό κέντρο για εμάς στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, αν σκεφτεί κανείς το μέγεθος της επένδυσης που έχουμε πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια, καθώς και τον συνολικό αριθμό των φοιτητών και των αποφοίτων μας από τα Χανιά, το Ρέθυμνο, τον Άγιο Νικόλαο κ.α. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στην ανάδειξη της Κρήτης ως διεθνούς εκπαιδευτικού και ερευνητικού προορισμού».

Έπειτα, επικεντρώθηκε στο ισχυρό αποτύπωμα στην αγορά εργασίας και στον κοινωνικό ιστό μέσω των ενεργειών Κοινωνικής Ευθύνης. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Οι εκατοντάδες απόφοιτοί μας αποτελούν μια απόδειξη του πόσο στενά μπορεί να συνδεθεί ένας εκπαιδευτικός οργανισμός με την τοπική κοινωνία.

foto-1

Έχουμε συνεργασίες με περισσότερα από 300 δίκτυα επιχειρήσεων και οργανισμών, είτε για πρακτικές είτε για κλινικές τοποθετήσεις των φοιτητών μας, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσουμε σταθερές σχέσεις και δράσεις με τις περισσότερες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο νησί».

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου, κ. Γιώργος Σισαμάκης, αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία που έχει αναπτύξει ο Δήμος Ηρακλείου με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, που έχει ως αποτέλεσμα την οργάνωση στοχευμένων δράσεων που ωφελούν τόσο τους φοιτητές, όσο και την τοπική κοινωνία.

Ο κ. Σισαμάκης εστίασε, επίσης, στην ανάγκη που έχει η Κρήτη για καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό και στη συμβολή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου σε αυτό. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε: «Στην Κρήτη έχουμε ανάγκη από καταρτισμένα στελέχη, που θα γίνουν οι πρεσβευτές του τουρισμού και της οικονομίας μας, καταφέρνοντας ταυτόχρονα να ανταποκριθούν στο απαιτητικό διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έρχεται με τη τεχνογνωσία του να δημιουργήσει τους επαγγελματίες του μέλλοντος».

Τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη εκπροσώπησε η Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου, κα. Γωγώ Μηλάκη, η οποία στην ομιλία της εστίασε στην προστιθέμενη αξία που παράγει το Κολλέγιο στην Κρήτη. «Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο αποτελεί  έναν ισχυρό πυλώνα κοινωνικής και εκπαιδευτικής κινητικότητας, μια δυναμική πανεπιστημιακή δομή στον εκπαιδευτικό χάρτη της Κρήτης.

Η οκταετής λειτουργία του Εκπαιδευτικού Ομίλου Μητροπολιτικό-ΑΚΜΗ έχει συμβάλλει καθοριστικά στην κοινή προσπάθεια για την ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στην επιχειρηματική και την ακαδημαϊκή κοινότητα του νησιού.

Ο Όμιλος με συνέπεια και αποτελεσματικότητα, ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της περιφερειακής μας οικονομίας, ανοίγει γέφυρες με διεθνή πανεπιστημιακά ιδρύματα, δημιουργεί καταρτισμένους επιστήμονες και τα αυριανά στελέχη που θα κληθούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες μιας ανταγωνιστικής και απαιτητικής αγοράς εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ευγένιος, ο οποίος, αφού αναγνώρισε την προσφορά του Κολλεγίου στην Κρήτη, ανέφερε ότι το Μητροπολιτικό Κολλέγιο μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα ώστε να μη φεύγουν οι νέοι για σπουδές σε άλλες χώρες.

Χαιρετιστήριο μήνυμα απέστειλε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, συγχαίροντας το Μητροπολιτικό Κολλέγιο για την προσφορά του στην εκπαίδευση. Ειδικότερα, σημείωσε: «Το μεγάλο εύρος προγραμμάτων που προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και η απευθείας σύνδεσή τους με τη σύγχρονη αγορά εργασίας, οι συνεργασίες με κορυφαία Πανεπιστήμια του εξωτερικού και η εξωστρέφεια με την οποία γαλουχεί τους φοιτητές του, είναι στοιχεία που το τοποθετούν στην κορυφή των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας».

Από το άνοιγμα του campus το 2020, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο παρέχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο στην Κρήτη να σπουδάσει στον τόπο κατοικίας του, αποκτώντας πτυχίο από κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια.

Σταθερά αφοσιωμένο στην εκπαιδευτική αριστεία και καινοτομία, έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των φοιτητών, των γονιών και της τοπικής κοινωνίας, πετυχαίνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση