HomeHL-9Φωτογραφίες από δορυφόρο: Η Καρδίτσα μια απέραντη λίμνη από λασπόνερα – Το πριν και το μετά

Φωτογραφίες από δορυφόρο: Η Καρδίτσα μια απέραντη λίμνη από λασπόνερα – Το πριν και το μετά

Στους 11 οι νεκροί από την κακοκαιρία «Daniel», 6 αγνοούνται

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Θεσσαλία πνίγεται στα λασπόνερα που έχουν εξαφανίσει σπίτια και καλλιεργήσιμες εκτάσεις εδώ και πέντε ημέρες. Νεκροί βρέθηκαν 11 άνθρωποι από τις φονικές πλημμύρες με 6 ακόμη να αγνοούνται, ενώ ανυπολόγιστος αριθμός ζώων πνίγηκε. Ταυτόχρονα, οι υπόλοιποι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις οικίες τους, ενώ οι καλλιέργειες καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Οι κάτοικοι του Βόλου, Πηλίου, Τρικάλων και Καρδίτσας μετρούν τις πληγές τους καθώς οι ζημιές που έχουν προκληθεί με τους πρώτους υπολογισμούς θα φτάσουν τα 2 δισ. ευρώ ευρώ, ενώ η Λάρισα παραμένει σε επιφυλακή για τυχόν υπερχείλιση του ποταμού Πηνειού.

Ήδη σημαντικός αριθμός περιοχών στα προάστια Λάρισας έχει δει τα νερά του ποταμού να μπαίνουν στα υπόγεια και ισόγεια σπίτια. Από την άλλη, ο  θεσσαλικός κάμπος έχει μετατραπεί πλέον σε μία τεράστια λίμνη από λασπόνερα, τα οποία έχουν εξαφανίσει ολόκληρες κοινότητες και  καλλιεργήσιμα εδάφη.

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν από ψηλά το μέγεθος της καταστροφής, που έφερε κατά την επέλασή της η κακοκαιρία «Daniel», στους οικισμούς του Παλαμά, της Μεταμόρφωσης, της Αγίας Τριάδας, του χωριού Κοσκινά και σε μια σειρά από οικισμούς και χωριά στον Νομό Καρδίτσας.

Πώς ήταν ο  θεσσαλικός κάμπος και οι οικισμοί πριν το «χτύπημα» του Daniel και πώς αυτός αναδιαμόρφωσε τον χάρτη της Θεσσαλίας πιάνοντας  απροετοίμαστους τους κατοίκους.

Δείτε το πριν και το μετά:

karditsa-1

Παλαμάς Καρδίτσας πριν και μετά

kampos

Ο κάμπος της Θεσσαλίας πριν και μετά την καταστροφή

agia-triadaΤο πριν και το μετά της Αγίας Τριάδας Καρδίτσας

koskinas

Ο Κοσκινάς στη Θεσσαλία πριν και μετά

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση