HomeHL-9Το πρώτο μετάλλιο της Eλλάδας στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες

Το πρώτο μετάλλιο της Eλλάδας στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες

Xάλκινο του Νικόλα Παπαδημητρίου στο Triathle ανδρών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με το πρώτο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα από τον Νικόλα Παπαδημητρίου (χάλκινο) στο Triathle Ανδρών άνοιξε η αυλαία των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 23».

«Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να κερδίσω κάποιο μετάλλιο. Δεν περίμενα να έχω τόση σταθερότητα στην σκοποβολή, λόγω του δυνατού αέρα, αλλά αφού τα κατάφερα στις βολές μπόρεσα να βγάλω καλά και τα υπόλοιπα δύο αγωνίσματα», είπε ο νεαρός πρωταθλητής μας μετά την επιτυχία του.

az_09_09_triathle_men_2023_01885

Σημειώνεται ότι ο Νικόλας Παπαδημητρίου είναι γιος του παλαίμαχου πρωταθλητή Ελλάδας στη σφύρα, Αλέξανδρου Παπαδημητρίου που παρακολουθήσε από κοντά την προσπάθεια του γιού του.

Στο πολύ θεαματικό άθλημα του Triathle πρωταγωνίστησε ο Ιταλός Εμανουέλε Τρομπόνι, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Triathle Ανδρών.

Σ’ έναν απαιτητικό αγώνα, με ισχυρούς ανέμους και κύματα που επηρέασαν την προσπάθεια των αθλητών, ο 21χρονος Τρομπόνι έκανε άσχημο ξεκίνημα και βρέθηκε στην 7η θέση μετά τον πρώτο από τους πέντε γύρους του αγωνίσματος, αλλά κατάφερε να βρει τον ρυθμό του και να ανακτήσει σταδιακά το χαμένο έδαφος, φτάνοντας τελικά σε μία «καθαρή» επικράτηση με συνολικό χρόνο 17:16.6.

Τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε ο Πορτογάλος Ντουάρτε Ταλέιγκο με χρόνο 17:31.6 (διαφορά +15.0 δευτερόλεπτα από τον νικητή), ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Νικόλας Παπαδημητρίου με χρόνο 17:36.2 (+19.6), εγκαινιάζοντας την ελληνική συγκομιδή μεταλλίων στη διοργάνωση.

az_09_09_triathlo_women_2023_01097

Με το εθνόσημο αγωνίστηκαν, επίσης, ο Δημήτρης Δραζίνος και ο Φίλιππος Σεχίδης, οι οποίοι όμως υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν στον 3ο γύρο. Στην εκκίνηση βρέθηκαν συνολικά 16 αθλητές από οκτώ χώρες (Κύπρος, Αίγυπτος, Ισπανία, Γαλλία, Κροατία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα).

Το Triathle, που περιλαμβάνεται για πρώτη φορά στο αγωνιστικό πρόγραμμα του θεσμού. Τα συνολικά τρία αγωνίσματα του Triathle, το οποίο αποτελεί παρακλάδι του Μοντέρνου Πεντάθλου και συνδυάζει τρέξιμο, κολύμβηση και σκοποβολή.

Τα αγωνίσματα του Triathle ολοκληρώνονται αύριο, Κυριακή (10/09), με τη Μικτή Σκυταλοδρομία, στην οποία θα πάρουν μέρος 14 μικτά ζευγάρια αθλητών/αθλητριών από έξι χώρες (Αίγυπτος, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα).

Στις γυναίκες, η Γαλλίδα Κλεμάνς Ρεμπουασόν έκανε δικό της το πρώτο χρυσό μετάλλιο των Αγώνων κατακτώντας τη νίκη στο Triathle Γυναικών στην παραλία της Αμμουδάρας, στο Μαλεβίζι, έπειτα από συναρπαστική μάχη με τον άνεμο και τα κύματα.

Η 22χρονη Ρεμπουασόν επικράτησε με συνολικό χρόνο 19:46.1, αφού πήρε το προβάδισμα στον 4ο από τους πέντε γύρους από την Ιταλίδα Αλίτσε Ρινάουντο και το κράτησε μέχρι τέλους, σ’ ένα αγώνισμα που συμπεριλήφθηκε φέτος για πρώτη φορά στον θεσμό και συνδυάζει τρέξιμο, κολύμβηση και σκοποβολή.

Η Αλίτσε Ρινάουντο κέρδισε τελικά τη 2η θέση με χρόνο 20:04.2 (+18.1 δευτερόλεπτα από τη νικήτρια), ενώ την τριάδα των μεταλλίων έκλεισε άλλη μία Γαλλίδα εκπρόσωπος, η Λέα Φερνάντεζ, με χρόνο 20:13.8 (+27.7).

  • Με το δεξί ξεκίνησαν το τουρνουά beach soccer στους 3ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες του Ηρακλείου, η Αίγυπτος, η Ισπανία και η Γαλλία. Βαριά ήττα της Εθνικής μας ομάδας στο Beach Soccer, που ηττήθημε με 8-1 από τη Γαλλία! Στο εναρκτήριο ματς, η Αίγυπτος επικράτησε με 3-2 της κατόχου των χρυσών μεταλλίων των δύο προηγούμενων διοργανώσεων, Ιταλίας, έπειτα από μία συναρπαστική αναμέτρηση, σε αγώνα για τον Β΄ όμιλο. Στο δεύτερο ματς της πρεμιέρας, η Ισπανία νίκησε εύκολα 7-2 το Μαρόκο, για τον Α΄ όμιλο. Καθοριστική ήταν η αποβολή του βασικού τερματοφύλακα του Μαρόκου, Γιασίρ Αμπάντα στο πρώτο δωδεκάλεπτο.
  • Πριν από την έναρξη του αγώνα, τηρήθηκε ένα λεπτό σιγής στην μνήμη των θυμάτων του φονικού σεισμού στο Μαρόκο.
Διαφήμιση
Διαφήμιση