HomeHL-9Εγκρίθηκε το πρώτο Υδάτινο Πεδίο της Κρήτης για πτήσεις υδροπλάνων

Εγκρίθηκε το πρώτο Υδάτινο Πεδίο της Κρήτης για πτήσεις υδροπλάνων

Κισσάμος Χανίων: Ένα νέο βήμα προς την ανάπτυξη του τουρισμού και της μετακίνησης στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η έγκριση του πρώτου Υδάτινου Πεδίου στην Κρήτη, μετατρέποντας τον λιμένα Κισσάμου Χανίων σε πιθανό προορισμό για πτήσεις υδροπλάνων. Αυτό το ιστορικό γεγονός σηματοδοτεί την ανάπτυξη ενός νέου τρόπου μετακίνησης και τουρισμού στο νησί.

Η έγκριση του Υδάτινου Πεδίου Κισσάμου Χανίων έγινε μετά από αίτηση και Τεχνικό Φάκελο που υπέβαλε το «Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων» στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ), με τη συνεργασία της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) και του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής. Η έγκριση αυτή επιτρέπει τη δημιουργία ενός υδάτινου αεροδρομίου που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες μετακίνησης τόσο των τουριστών όσο και των κατοίκων της περιοχής.

photo-2

Το «Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων» ανέλαβε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία προκειμένου να δημιουργηθεί ένα υδάτινο πεδίο που θα επιτρέπει τις υδροπλανικές μετακινήσεις τόσο τουριστών όσο και κατοίκων, προσφέροντας ταυτόχρονα μια νέα ευκαιρία για την ανάπτυξη τουρισμού στην περιοχή των Χανίων.

Για την υλοποίηση του έργου, το «Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων» επέλεξε την εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια». Η «Ελληνικά Υδατοδρόμια» είναι η πρώτη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των υδατοδρομίων και υδάτινων πεδίων στην Ελλάδα, έχοντας ήδη ολοκληρώσει την έγκριση του πρώτου υδάτινου πεδίου στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής και πολλές άλλες αδειοδοτήσεις σε διάφορα σημεία της χώρας.

Στο πλαίσιο της έγκρισης ενός υδάτινου πεδίου, επιτρέπεται η πραγματοποίηση ημερήσιων πτήσεων υδροπλάνων από και προς αδειοδοτημένα υδατοδρόμια και χερσαία αεροδρόμια, και ακόμα και πτήσεις νοσοκομειακές, πυρόσβεσης, έρευνας & διάσωσης, και γενικής αεροπορίας. Αυτό ανοίγει τον δρόμο για πολλές χρήσεις του υδάτινου πεδίου, πέραν του τουρισμού.

Η έγκριση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την δημιουργία ενός εκτενούς δικτύου υδατοδρομίων και υδάτινων πεδίων στην Κρήτη. Ήδη έχουν δοθεί οι άδειες για την ίδρυση υδατοδρομίων σε περιοχές όπως Ρέθυμνο, ενώ σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι αδειοδοτήσεις για το Υδάτινο Πεδίο Ιεράπετρας και πολλά άλλα. Αυτή η ανάπτυξη είναι αναμφίβολα ένα βήμα προς την ενίσχυση του τουρισμού και την ανάπτυξη της περιοχής.

Ο πρόεδρος του «Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων», κύριος Βιριράκης Δημήτριος, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος διότι το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων, με μεθοδευμένες ενέργειες και κινήσεις, τη βοήθεια της Κυβέρνησης και της εταιρείας ‘Ελληνικά Υδατοδρόμια’, απέκτησε την έγκριση του Υδατίνου Πεδίου στον λιμένα Καβονήσι Κισσάμου, την πρώτη άδεια αυτού του είδους στην Κρήτη. Καταφέραμε σε δύο μόνο χρόνια, παρά τις ασύλληπτες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, να είμαστε παρόντες στον πρώτο σχεδιασμό του δικτύου υδροπλάνων στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι μια νέα πρωτοποριακή πύλη εισόδου θα δημιουργηθεί στην Δυτική Κρήτη για τον τουρισμό, τις μετακινήσεις και τις μεταφορές και θα συμβάλλει τα μέγιστα στην οικονομική ανάπτυξη των Χανίων και της Κρήτης. Σύντομα πιστεύω θα ακολουθήσει και η άδεια του υδατοδρομίου στο ίδιο λιμάνι, αφού είμαι αισιόδοξος ότι οι όποιες παραλογές αντιδράσεις, η γραφειοκρατία και η ευθυνοφοβία ορισμένων, σύντομα θα ξεπεραστούν.»

Ο πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», κ. Γκόβας Τάσος, πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι η έγκριση του Υδατίνου Πεδίου στο λιμένα Κισσάμου Χανίων θα αποτελέσει τον ‘πιλότο’ για την έγκριση και άλλων υδάτινων πεδίων & υδατοδρομίων στην Κρήτη, ώστε σύντομα να δημιουργηθεί ένα επαρκές δίκτυο για την βιώσιμη λειτουργία των υδροπλάνων. Οι μετακινήσεις των τουριστών με τα υδροπλάνα θα γίνονται ευέλικτα, με ασφάλεια και ταχύτητα. Η ‘αγορά’ θα διευρυνθεί, καθώς οι τουρίστες θα μπορούν να πραγματοποιούν εκδρομές με τα υδροπλάνα τόσο σε μέρη εντός της Κρήτης όσο και σε κοντινά νησιά, αυξάνοντας έτσι τους τουριστικούς προορισμούς που θα μπορούν να επισκέπτονται, γεγονός που θα καθιστά ακόμη πιο ξεχωριστές τις διακοπές τους.»

Η έγκριση του πρώτου υδάτινου πεδίου στην Κρήτη ανοίγει νέες δυνατότητες για την περιοχή και αναμένεται να συμβάλει στην ανάπτυξη του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας. Τα υδροπλάνα προσφέρουν μια γρήγορη και άνετη μέθοδο μετακίνησης, και η δημιουργία ενός δικτύου υδατοδρομίων θα επιτρέψει στους τουρίστες και τους κατοίκους της περιοχής να απολαμβάνουν τον πλούτο των τουριστικών αξιοθέατων που προσφέρει η Κρήτη. Παράλληλα, αναμένεται ότι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και θα ενισχυθεί η τοπική οικονομία.

Συνοψίζοντας, η έγκριση του πρώτου υδάτινου πεδίου στην Κρήτη αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό οικονομικό και τουριστικό οφέλος για την περιοχή των Χανίων και την ευρύτερη Κρητική κοινότητα. Με τη δημιουργία του δικτύου υδατοδρομίων, η Κρήτη αναδεικνύεται ως μια από τις κορυφαίες αγορές για τη λειτουργία υδροπλάνων στην Ελλάδα, και αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες και επενδυτές στο μέλλον.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση