HomeHL-9Blue Horizon: Συγκλονίζει το ζευγάρι που έδωσε την πρώτη μαρτυρία για τον θάνατο του Αντώνη

Blue Horizon: Συγκλονίζει το ζευγάρι που έδωσε την πρώτη μαρτυρία για τον θάνατο του Αντώνη

«Δεν μπορώ να σιωπήσω»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο καπετάνιος, ο ύπαρχος, ένας λοστρόμος και ο αξιωματικός καταστρώματος του πλοίου Blue Horizon που συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης για τον θάνατο του 36χρονου άνδρα στο λιμάνι του Πειραιά το βράδυ της Τρίτης, βρίσκονται αντιμέτωποι με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες.

Η Εισαγγελία Πειραιά άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο κατά του μέλους του πληρώματος που συστηματικά έσπρωχνε τον άτυχο 36χρονο.

Για συνέργεια στην ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο διώκονται τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος που μετείχαν ο καθένας με τον τρόπο τους στην εγκληματική ενέργεια.

Στον καπετάνιο του πλοίου ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, που επίσης είναι κακούργημα.

Οι δεκάδες επιβάτες του ιδίου πλοίου στο οποίο τελέστηκε η εγκληματική πράξη αλλά και του πλοίου Elyros που βρισκόταν δίπλα του,οι μαρτυρίες τους και τα βίντεο που τράβηξαν στις εννέα περίπου το βράδυ της Τρίτης, αποτέλεσαν αδειάσειστα ντοκουμέντα για το τι και πως συνέβη και βρέθηκε στην θάλασσα ο 36χρονος άνδρας και επιβεβαιώνουν ότι συντελέστηκε έγκλημα στο Blue Horizon κι ότι δεν επρόκειτο για ατύχημα, όπως τις πρώτες ώρες είχε διαρρεύσει.

Μέλη του πληρώματος, ενώ ο 36χρονος προσπάθησε να επιβιβαστεί στο πλοίο λίγα λεπτά πριν την αναχώρησή του, δεν του το επέτρεψαν, αντίθετα τον έσπρωξαν δυο – τρεις φορές ενώ είχε ήδη ανέβει στον καταπέλτη, με αποτέλεσμα ο άτυχος νέος να βρεθεί στη θάλασσα και να βρει τραγικό θάνατο.

Το πλήρωμα του πλοίου κατά παράβαση κάθε ναυτικού και ηθικού κανόνα αντί να βοηθήσει τον άνθρωπο που με τις ενέργειες τους έπεσε στη θάλασσα, αμέσως μετά την πτώση του 36χρονου απέπλευσε από τον Πειραιά με προορισμό το Ηράκλειο, αδιαφορώντας πλήρως για την τύχη του νεαρού άνδρα και αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω με εντολή εισαγγελέα όταν πλέον ήρθαν στη δημοσιότητα οι μαρτυρίες για το τι πραγματικά συνέβη.

Τα γεγονότα που αποκαλύφθηκαν, μέσα από μαρτυρία Ρεθυμνιωτών επιβατών του Elyros, ανέφερε για περιστατικό με διαπληκτισμό πάνω στο πλοίο εις βάρος του παλικαριού, του οποίου ακολούθησε η πτώση στην θάλασσα και δεν υιοθέτησε την άποψη που δόθηκε τις πρώτες ώρες ότι ο 36χρονος βρέθηκε στη θάλασσα στην προσπάθεια του να πηδήξει από τη στεριά στον καταπέλτη του πλοίου.

To θύμα της εγκληματικής ενέργειας του πληρώματος του Blue Horizon ήταν ο 36χρονος Αντώνης Καρυώτης ,από τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.

Η ιατροδικαστική έκθεση που διενήργησαν χθες δυο ιατροδικαστές, φέρεται να αναφέρει ότι ο θάνατος του άτυχου νεαρού οφείλεται σε «πνιγμό εντός θαλασσίου ύδατος και κάκωσης κεφαλής».

Ο κ. Βασίλης Μικρόπουλος και η σύζυγος του Μαρία, κάτοικοι Ρεθύμνου, που επέβαιναν στο πλοίο Elyros και περίμεναν να ταξιδέψουν για να επιστρέψουν στην Κρήτη, επικοινώνησαν τηλεφωνικά στις 10 περίπου το βράδυ της Τρίτης με τα «Ρ.Ν.» για να καταγγείλουν την εγκληματική ενέργεια του πληρώματος του Blue Horizon, όπως την είδαν με τα μάτια τους να συμβαίνει καθώς το δικό τους πλοίο ήταν ακριβώς δίπλα.

«Ένα παιδί, ένα παλικάρι πέταξαν στην θάλασσα από το άλλο πλοίο και πνίγηκε, είναι νεκρό. Το βλέπουμε, να επιπλέει και η θάλασσα το φέρνει πιο κοντά στο πλοίο που είμαστε εμείς. Το σκότωσαν, είδαμε τόσοι επιβάτες τι έγινε. Έτρεχε να μπει στο πλοίο και όταν ανέβηκε ένας από το πλήρωμα ακούσαμε να του φωνάζει «όξω-όξω» και τον έσπρωχνε, τον ξαναέσπρωχνε μέχρι που το παιδί έπεσε στην θάλασσα. Έχω πάθει σοκ, έχω τρελαθεί με αυτά που είδα. Πρέπει να μαθευτεί η αλήθεια τι έγινε και να μην κουκουλωθεί. Τόσοι μάρτυρες είδαμε και ακούσαμε τι έγινε. Είδαμε και το πλοίο που αμέσως έκανε απόπλου σα να μην συνέβη τίποτα. Εγώ δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να σιωπήσω, να μην πω την αλήθεια. Είναι ηθική υποχρέωση μου» μας ανέφεραν στο τηλέφωνο ο κ. Βασίλης και η κ. Μαρία, πολύ πριν δοθεί στη δημοσιότητα το συγκλονιστικό βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται η πραγματικότητα και επιβεβαιώθηκαν τα λόγια των αυτοπτών μαρτύρων.

Σήμερα, από το Ρέθυμνο όπου έχουν επιστρέψει πλέον ο κ. Βασίλης και η σύζυγος του, παραμένουν ακόμη σοκαρισμένοι και ειδικά ο κ. Βασίλης Μικρόπουλος που τα μάτια του και η μνήμη του κατέγραψαν από την αρχή μέχρι το τέλος, μέχρι δηλαδή τη στιγμή που ανασύρθηκε νεκρός ο 36χρονος Αντώνης Καρυώτης. «Δεν φεύγει από το μυαλό μου αυτό που είδα. Δεν μπορώ να το ξεπεράσω. Το φάγανε το παλικάρι» μας είπε και η σύζυγος του συμπλήρωσε ότι: «Αν δεν είμαστε τόσοι μάρτυρες κι εάν δεν είχαν τραβηχθεί τα video από τους επιβάτες και του δικού μας πλοίου και του άλλου, η αλήθεια δεν θα μαθευόταν. Κρίμα, κρίμα για το παιδί που χάθηκε τόσο άδικα επειδή κάποιοι άλλοι, που οφείλουν να προστατεύουν τους επιβάτες αλλά και να σώζουν οποιοδήποτε άτομο εντοπίσουν στη θάλασσα, αποφάσισαν για τη ζωή του».

rethnea.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση