HomeHL-CultureNirvana: Επανακυκλοφορεί το άλμπουμ «In Utero»

Nirvana: Επανακυκλοφορεί το άλμπουμ «In Utero»

Θα υπάρχουν 53 τραγούδια που θα τα ακούσουμε για πρώτη φορά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το «In Utero» κυκλοφόρησε αρχικά το 1993 ως άλμπουμ 12 τραγουδιών και ήταν η πρώτη δουλειά των Nirvana που έκανε ντεμπούτο στην κορυφή του Billboard Hot 100

Οι θαυμαστές των Nirvana «παραληρούν» από την είδηση ότι το θρυλικό συγκρότημα θα μοιραστεί περισσότερη μουσική μαζί τους. Την Τρίτη, οι δισκογραφικές εταιρείες Geffen και UMe ανακοίνωσαν ότι το τρίτο και τελευταίο άλμπουμ, «In Utero», του εμβληματικού grunge-rock συγκροτήματος, θα επανακυκλοφορήσει για την 30ή επέτειό του, με ακυκλοφόρητα τραγούδια και φωτογραφίες.

Το «In Utero» κυκλοφόρησε αρχικά το 1993 ως άλμπουμ 12 τραγουδιών και ήταν η πρώτη δουλειά των Nirvana που έκανε ντεμπούτο στην κορυφή του Billboard Hot 100. Τώρα, το σύνολο της δουλειάς θα επανεκδοθεί σε διάφορες μορφές: 8LP super deluxe box set, 5CD super deluxe box set, έκδοση 1LP + 10″, έκδοση 2CD και ψηφιακή super deluxe έκδοση.

Κάθε υπερπολυτελής έκδοση περιλαμβάνει συνολικά 72 κομμάτια, συμπεριλαμβανομένων 53 ακυκλοφόρητων κομματιών, που αποτελούνται από δύο συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν για την κυκλοφορία του In Utero – το Live in Los Angeles του 1993 και το Live in Seattle του 1994, την τελευταία συναυλία του συγκροτήματος στην πατρίδα του – και έξι άλλα live κομμάτια που έγιναν περίπου την ίδια περίοδο στη Ρώμη της Ιταλίας, το Springfield της Μασαχουσέτης και τη Νέα Υόρκη.

Σε συνέντευξή του στο «Rolling Stone» το 2013, ο Grohl μίλησε για τη δημιουργία του άλμπουμ και γιατί του ήταν δύσκολο να ακούσει τα τραγούδια του. «Το άλμπουμ πρέπει να ακούγεται όπως ήταν την ημέρα που κυκλοφόρησε. Αυτό είναι το πρόβλημά μου με τον δίσκο. Κάποτε μου άρεσε να τον ακούω. Και δεν το κάνω πια, εξαιτίας αυτού».

Ο frontman των Foo Fighters συνέχισε: «Για μένα, αν το ακούσεις χωρίς να σκέφτεσαι τον θάνατο του Kurt, μπορεί να καταλάβεις την αρχική πρόθεση του δίσκου. Όπως τα παιδιά μου. Ξέρουν ότι ήμουν στους Nirvana. Ξέρουν ότι ο Kurt σκοτώθηκε. Δεν τους έχω πει ότι αυτοκτόνησε. Έτσι, όταν θα ακούσουν το »In Utero», θα έχουν αυτή τη φρέσκια προοπτική – την αρχική πρόθεση του άλμπουμ, ως ακροατές που το ακούν για πρώτη φορά. Κάποια μέρα θα μάθουν τι συνέβη».

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση