HomeHL-9Κακοκαιρία Daniel – Φάρσαλα: Γέφυρα κόπηκε στα δύο και χωριό «πνίγηκε» στα λασπόνερα

Κακοκαιρία Daniel – Φάρσαλα: Γέφυρα κόπηκε στα δύο και χωριό «πνίγηκε» στα λασπόνερα

Η κακοκαιρία Daniel που μαίνεται και συνεχίζει να προκαλεί έντονα προβλήματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα Φάρσαλα σε κατάσταση συναγερμού από την κακοκαιρία Daniel με τις ζημιές να έχουν προκαλέσει χάος σε χωριά του νομού. Γέφυρα διαλύθηκε με τις εικόνες στο σημείο να είναι αποκαλυπτικές….

Ανυπολόγιστες καταστροφές στα Φάρσαλα από την κακοκαιρία Daniel που μαίνεται και συνεχίζει να προκαλεί έντονα προβλήματα. Για τα Φάρσαλα και την Καρδίτσα ισχύει από το πρωί, απαγόρευση κυκλοφορίας. Οι εικόνες που έρχονται στο φως, δείχνουν ένα μέρος από τα προβλήματα. Με χωριά να έχουν αποκλειστεί, πλημμυρισμένα στα λασπόνερα, μια γέφυρα να έχει διαλυθεί και κατοίκους σπιτιών να προσπαθούν να βρουν τρόπους για να «θωρακίσουν» τις περιουσίες τους. Η κίνηση αυτοκινήτων είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένη, όπως γίνεται αντιληπτό μέσα από τα πλάνα.

Σαν χαρτί έκοψε στα δύο τη γέφυρα που συνδέει το Δίλοφο με τα Φάρσαλα, η ορμή του νερού μετά την πρωτοφανή κακοκαιρία Daniel που πλήττει την περιοχή. Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο του onlarissa.gr, η ζημιά είναι τεράστια και η διέλευση αδύνατη. Η γέφυρα είναι στη θέση Κακλετζόρεμα, με συνεργεία του δήμου να περιμένουν τη βελτίωση του καιρού για να ξεκινήσουν τις επισκευές.

Ο ποταμός Ενιπέας ήταν αδύνατο να συγκρατήσει τις τεράστιες ποσότητες νερού με αποτέλεσμα να υπερχειλίσει και τα νερά να “πνίξουν” το χωριό.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε όλο τον νομό Καρδίτσας, με εξαίρεση την κίνηση στον Αυτοκινητόδρομο Ε-65 σε όλο το μήκος της περιοχής ευθύνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας (προς διευκόλυνση κίνησης των οχημάτων που εκτρέπονται από την Π.Α.Θ.Ε. στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα).

Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, καθώς ο όγκος του νερού είναι τεράστιος. Εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας και τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει και για τους κατοίκους των Φαρσάλων. Μηνύματα του 112 εστάλησαν στους κατοίκους της Καρδίτσας και των Φαρσάλων ειδοποιώντας τους ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία στις περιοχές τους λόγω της εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα τα μηνύματα αναφέρουν: «Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία στο νομό Καρδίτσας και στην ευρύτερη περιοχή Φαρσάλων λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Σύμφωνα με το karditsalive.net, στην Καρδίτσα χωρίς πρόσβαση μένει η Δυτική Αργιθέα και τα χωριά Βατσουνιά και Δρακότρυπα του Δήμου Μουζακίου μετά το σοβαρό πρόβλημα που δημιούργησε η κακοκαιρία Daniel στη γέφυρα του Αργύρη. Το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε τη ζημιά που προκάλεσε τις πρώτες η έντονη κακοκαιρία στην περιοχή καθώς τα μπάζα έχουν σταματήσει πάνω στο μικρό γεφυράκι και το νερό βρήκε διέξοδο στο πλάι της γέφυρας δημιουργώντας νέα κοίτη και αποκόπτωντας την οδική κυκλοφορία στην περιοχή.

newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση