HomeΚΡΗΤΗ3.500 μέλη της Παγκρητικής Ένωσης στις ΗΠΑ διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με τη Μεγαλόνησο

3.500 μέλη της Παγκρητικής Ένωσης στις ΗΠΑ διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με τη Μεγαλόνησο

Θεσμική συνεργασία του Δημάρχου και της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και η βιωματική  επαφή της νέας γενιάς των Κρητών Ομογενών της Αμερικής, με την παράδοση και των πολιτισμό της Κρήτης,   αποτέλεσαν το επίκεντρο της συνεργασίας του  Δημάρχου Ρεθύμνης με την Πρόεδρο Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής κ.Διαμάντα (Ντάιαν) Κουναλάκη και τον αντιπρόσωπο της Ένωσης στην Κρήτη κ. Ιάκωβο Καλοειδά,  παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κ. Μαίρης Λιονή.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της Προέδρου και του εκπροσώπου της Παγκρητικής, στον Δήμαρχο, δόθηκε η ευκαιρία ενός γόνιμου διαλόγου και ανταλλαγής  ιδεών και προτάσεων για ην εγκαθίδρυση μιας πιο γόνιμης αλληλεπίδρασης της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής με τους θεσμούς και τις δομές του νησιού μας αλλά και γνωριμίας των Κρητικών με το κοινωνικό της έργο το οποίο αποτυπώνεται στις υποτροφίες που χορηγεί, στην ενίσχυση κοινωνικών δομών του νησιού κ.α. Επιπλέον, διερευνήθηκαν αποτελεσματικοί τρόποι ισχυροποίησης ενίσχυσης κι αναζωογόνησης των δεσμών των 3.500 Μελών  της Παγκρητικής  Ένωσης με την Κρήτη και κυρίως, η μύηση των νέων ομογενών της 3ης γενιάς  στην ιστορία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Κρήτης   για τα οποία   άλλωστε, οι απόγονοι των αποδήμων συμπατριωτών μας  εκδηλώνουν  ζωηρό ενδιαφέρον κάθε φορά που επισκέπτονται το  γενέθλιο τόπο των προγόνων τους,

Ο Δήμαρχος επανέλαβε την πάγια θέση του για τον καταλυτικό ρόλο της ελληνικής γλώσσας στη διατήρηση αυτών των δεσμών, επισημαίνοντας πως η διδασκαλία της στους νέους ομογενείς μπορεί να καταστεί εφικτή μέσα από τη διοργάνωση θερινών σχολείων , εκπαιδευτικών προγραμμάτων αλλά και διαδικτυακών συνομιλιών φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , Πανεπιστημιακών, στελεχών των Επιμελητηρίων του νησιού  με τα παιδιά μας στην Αμερική.

Την επιτυχία υλοποίησης δράσεων με αυτό το περιεχόμενο μπορεί να εγγυηθεί η αγαστή  συνέργεια του Δήμου Ρεθύμνης, της Περιφέρειας Κρήτης και της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, τα Επιμελητήρια και  η Εκκλησία  με την Παγκρητική Ενωση Αμερικής.

Συμφωνήθηκε να εξεταστούν τα ζητήματα που συζητήθηκαν και μέσα από την επικοινωνία και τη συνεργασία των συμμετεχόντων στη σύσκεψη, να προκύψουν οι ανάλογες δράσεις για την επίτευξη των κοινών στόχων που τέθηκαν.

Η θεσμική συνεργασία του Δημάρχου  και της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου με την Πρόεδρο και τον εκπρόσωπο τη Παγκρητικής,  εξελίχθηκε σε  θερμό και φιλόξενο κλίμα και ολοκληρώθηκε  με την ανταλλαγή συμβολικών δώρων  και ευχών  και την  εκατέρωθεν διαβεβαίωση για  διατήρηση στενής επαφής και γόνιμης επικοινωνίας.

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση