HomeHL-CultureΕκδήλωση « τιμής & δόξας» τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του «Ξωπατερα» στο Πετροκεφάλι Ηρακλείου

Εκδήλωση « τιμής & δόξας» τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του «Ξωπατερα» στο Πετροκεφάλι Ηρακλείου

Η  πρωτοβουλία για τον ανδριάντα του «Ιωάσαφ κατά κόσμο Ιωάννη Μαρκάκη» ήταν του πολιτιστικού Συλλόγου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με κάθε μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία του Χωριού Πετροκεφάλι Ηρακλείου στην Μεσαρά την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023 τα αποκαλυπτήρια  του Αγάλματος του Ήρωα του 1821 «Ιωάσαφ κατά κόσμο Ιωάννη Μαρκάκη» που φιλοτέχνησε και κατασκεύασε ο γλύπτης Μανώλης Αγγελιδάκης.

Η  πρωτοβουλία για τον ανδριάντα του «Ιωάσαφ κατά κόσμο Ιωάννη Μαρκάκη» ήταν του πολιτιστικού Συλλόγου Πετροκεφαλίου.

1-img_9766

Από πολύ νωρίς η Πλατεία έσφιγγε από ζωή και συγκινημένα πρόσωπα περίμεναν πώς και πώς να θαυμάσουν τον Ήρωα τους κατά κόσμο Ιωάννη Μαρκάκη, και με τον Μητροπολίτη Γορτυνης κ.κ. Μακάριο και τους Ιερείς να προσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής του, λέγοντας από τα φυλλοκάρδια της καρδιάς τους πολλά ευχαριστώ για τους αγώνες του για την ελευθερία της Πατρίδος μας …

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση έγινε η εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων του αγάλματος.

Τα αποκαλυπτήρια πραγματοποίησαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταυρός Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόριος Νικολιδάκης ,και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετροκεφαλίου Ζαxαρίας Γεωργιλαδάκης.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικου Συλλόγου Πετροκεφαλίου κος Ζαχαρίας Γεωργιλάδακης καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την τιμητική παρουσία τους στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων .

Για την προσωπικότητα του Ήρωα ‘’Ξωπατέρα ‘’ μίλησε ο Συγγραφέας ερευνητής Γεώργιος Δαμιανάκης ο οποίος, εξήρε την προσωπικότητα και τους αγώνες του ‘’Ξωπατέρα’’ Ιωάσαφ κατά κόσμο Ιωάννη Μαρκάκη .

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Ηρώα Ιωάσαφ κατά κόσμο Ιωάννη Μαρκάκη από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη , τον Δήμαρχο Φαιστού Γρηγόριο Νικολιδάκης, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετροκεφαλιου Ζαχαρία Γεωργιλάδακη κ.α εκπροσώπων.

1-img_9776

Μετά το πέρας της εκδηλώσεις τα μέλη του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου στο Πετροκεφάλι, είχαν φροντίσει να δεξιωθούν τους καλεσμένους τους στο Καφωδείο στην πλατεία.

Το Δ.Σ ,Ευχαριστεί όλους τους παρευρισκομένους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση αυτή των αποκαλυπτήριων του συντοπίτη μας «Ιωάσαφ κατά κόσμο Ιωάννη Μαρκάκη».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση