HomeΚΡΗΤΗEπερώτηση Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια για το κολυμβητήριο

Eπερώτηση Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια για το κολυμβητήριο

"Αναγκαία η συντήρηση στο Εθνικό Κολυμβητήριο στη Νέα Χώρα"

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η  «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης έφερε, με Επερώτησή της, συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο, στις 23 Αυγούστου,  σχετικά με την  έλλειψη συντήρησης στο Εθνικό Κολυμβητήριο στη Νέα Χώρα, αλλά  και  την πορεία αποκατάστασης  των ζημιών στο κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι Χανίων και το σχέδιο για Στάδιο Κλασσικού Αθλητισμού και γηπέδων άλλων αθλημάτων.

Σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων,  η διαδικασία για την αναγκαία συντήρηση στο Εθνικό Κολυμβητήριο στη Νέα Χώρα,  που και ο ίδιος παραδέχτηκε πως έχει χρονίσει, είναι στο στάδιο για την έκδοση οικοδομικής άδειας.  Ωστόσο, για  τις υποδομές στο Ακρωτήρι  Χανίων  δεν υπάρχει καν δεσμευμένη χρηματοδότηση, παρά τις υποσχέσεις, τις ψεύτικες ελπίδες και τα παχιά λόγια της κυβέρνησης της ΝΔ.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθεί την πεπατημένη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) στον χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού,  προς όφελος του αθλητισμού-εμπόρευμα. Γι’ αυτό, την ίδια στιγμή που οι Ανώνυμες Εταιρείες απολαμβάνουν χρηματοδοτήσεις, νέα υπερσύγχρονα γήπεδα, παραχωρήσεις δημοσίων χώρων, οι λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους αναγκάζονται, σε όλη τη χώρα,  να αθλούνται σε τριτοκοσμικές συνθήκες ή και να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Η απαράδεκτη κατάσταση  των συγκεκριμένων αθλητικών υποδομών είναι καθρέφτης της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, για την υποστελέχωση και την  υποχρηματοδότηση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων στο νησί μας. Είναι καθρέφτης και των ευθυνών της Τοπικής – Περιφερειακής Διοίκησης, αφού Περιφέρεια και Δήμοι, με την πολιτική που υλοποιούν,  αφήνουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις να ρημάζουν, αποδέχονται την οικονομική ασφυξία και την εγκατάλειψη των αθλητικών εγκαταστάσεων που επιβάλλει το κεντρικό κράτος,  εκθέτουν εκατοντάδες αθλητές και επισκέπτες σε άμεσο κίνδυνο και καταργούν το δικαίωμα στην άθληση για όλους.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης απευθύνει κάλεσμα στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, στους αθλητές και γονείς, για να διεκδικήσουμε δημόσιες, δωρεάν αθλητικές υποδομές για όλους, σε όλη την Κρήτη, με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση. Να δοθούν κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη συντήρηση και αναβάθμιση όλων των αθλητικών χώρων του νησιού μας, αλλά και για τη δημιουργία ελεύθερων χώρων άθλησης και αναψυχής.  Σε αυτή την κατεύθυνση  οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια και στους Δήμους θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για να μπορεί ο λαός να διεκδικεί όλα όσα του ανήκουν, όχι μόνο το δικαίωμά του στον αθλητισμό,  αλλά συνολικά στη ζωή του. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση να ενισχυθεί αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζει το ΚΚΕ, σε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές!

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση