HomeHL-9Κλειστό το Φαράγγι της Σαμαριάς για δύο ημέρες λόγω κακοκαιρίας

Κλειστό το Φαράγγι της Σαμαριάς για δύο ημέρες λόγω κακοκαιρίας

Για την προστασία και ασφάλεια των επισκεπτών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κάθε τόσο, οι συνθήκες του καιρού μπορούν να αλλάξουν ριζικά, επηρεάζοντας τόσο το περιβάλλον όσο και την ασφάλεια των ανθρώπων που επισκέπτονται μοναδικές τοποθεσίες. Μια τέτοια αλλαγή στις καιρικές συνθήκες αναγκάζει πολλές φορές τις αρχές να λάβουν μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια των επισκεπτών.

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) ανακοίνωσε το κλείσιμο του φαραγγιού της Σαμαριάς για δύο ημέρες λόγω της προσεχούς κακοκαιρίας. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι αυτό το μέτρο λαμβάνεται με βάση τα εξής στοιχεία:

Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων: Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που προειδοποιεί για ακραία καιρικά φαινόμενα. Αυτό αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια των επισκεπτών του φαραγγιού.

Μετεωρολογικές Προγνώσεις: Οι μετεωρολογικές προγνώσεις προβλέπουν έντονες βροχοπτώσεις στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς και στην ευρύτερη περιοχή, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όχι μόνο στους επισκέπτες αλλά και στο περιβάλλον.

Ασφάλεια Επισκεπτών και Περιβάλλοντος: Το κλείσιμο του Φαραγγιού της Σαμαριάς αποσκοπεί στην επίτευξη του βέλτιστου δυνατού επιπέδου ασφαλείας για τους επισκέπτες, τους εργαζόμενους και το φυσικό περιβάλλον του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι εξίσου σημαντική με την ασφάλεια των ανθρώπων, και το κλείσιμο του φαραγγιού βοηθά στην αποτροπή πιθανών ζημιών στο οικοσύστημα.

Οι επισκέπτες και οι φίλοι του Φαραγγιού της Σαμαριάς πρέπει να λάβουν υπόψη αυτό το μέτρο και να παρακολουθούν τις επίσημες ανακοινώσεις του ΟΦΥΠΕΚΑ για τυχόν νεότερες ενημερώσεις. Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του οργανισμού στο samaria-tickets.necca.gov.gr/checkout για περισσότερες πληροφορίες και ενημερώσεις σχετικά με την κατάσταση του φαραγγιού και την επαναλειτουργία του όταν οι καιρικές συνθήκες επιτρέψουν.

 Πληροφορίες από τα Χανιώτικα Νέα

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση