HomeHL-TOPΗ κακοκαιρία που πλησιάζει και ο συναγερμός των μετεωρολόγων

Η κακοκαιρία που πλησιάζει και ο συναγερμός των μετεωρολόγων

Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για μεσογειακό τροπικό κυκλώνα - Βίντεο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια ισχυρή κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας, αφού σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, από τη Δευτέρα (04.09.23) αναμένονται επικίνδυνες καιρικές συνθήκες. Προβλέπονται εκτεταμένες βροχές, καταιγίδες, και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί ότι η χώρα μας ενδέχεται να βρεθεί στη δίνη ενός μεσογειακού τροπικού κυκλώνα τις επόμενες ώρες.

Ο κ. Μαρουσάκης δήλωσε: «Μεγάλη προσοχή στο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας από αύριο που θα προσπαθήσει να λάβει τροπικά χαρακτηριστικά, σχηματίζοντας πιθανότατα ένα μεσογειακό τροπικό κυκλώνα στα θαλάσσια τμήματα του νοτίου Ιονίου και νοτιότερα».

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η κακοκαιρία θα ξεκινήσει με τοπικές βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία και το βόρειο Αιγαίο, ενώ στη συνέχεια θα επηρεάσει τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, και αναμένονται αρκετές νεφώσεις σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι άνεμοι θα είναι αρχικά βόρειοι 4-6 μποφόρ, με τον ανεμοστροβίλο να στρέφεται προς τα ανατολικά νοτιοανατολικά. Κατά το απόγευμα, στο Ιόνιο, οι άνεμοι αναμένεται να στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική πτώση στα βόρεια, με τους υδράργυρους να μην ξεπερνούν τους 24 βαθμούς Κελσίου. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, η θερμοκρασία θα φθάσει τους 26-28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα κυμανθεί μεταξύ 28-30 βαθμών. Στα νότια νησιά, οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τοπικά τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση, την Τρίτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στα κεντρικά και νότια, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5-7 μποφόρ, με τον ανεμοστροβίλο να εντείνεται τοπικά στο βόρειο Αιγαίο. Μόνο στα νότια πελάγη θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4-6 μποφόρ.

Στο τέλος, η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική μεταβολή, ενώ την Τετάρτη αναμένονται παροδικές νεφώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, με την κακοκαιρία να φεύγει σταδιακά.

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση