HomeΕΚΛΟΓΕΣΠεριφερειακή ενότητα Ρεθύμνου: Οι υποψήφιοι δήμαρχοι των 5 δήμων

Περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου: Οι υποψήφιοι δήμαρχοι των 5 δήμων

Χωρίς εκπλήξεις η κατάθεση των συνδυασμών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εξάντλησαν τα περιθώρια που είχαν για να καταθέσουν τους συνδυασμούς τους οι υποψήφιοι δήμαρχοι και στο Ρέθυμνο, αν και κάποιοι είχαν ήδη υποβάλλει τις υποψηφιότητές από την Τετάρτη, ενώ ο πιο «τολμηρός» δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης είχε προλάβει τους πάντες και είχε καταθέσει από τις 17 Αυγούστου!

Πλέον, μετά την κατάθεση των υποψηφιοτήτων μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, όμως προηγείται κάτι πολύ σημαντικό: η νόμιμη επικύρωση των συνδυασμών από το Πρωτοδικείο, το οποίο είναι το αρμόδιο να κάνει την ανακήρυξη, αφού ελέγξει όλα τα δικαιολογητικά που κατέθεσαν οι επικεφαλής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (που ίσχυσε φέτος για πρώτη φορά).

Η ανακήρυξη των συνδυασμών θα γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου, ακριβώς έναν μήνα δηλαδή πριν την εκλογική αναμέτρηση και αυτή θα δώσει το σήμα για την επίσημη προεκλογική περίοδο!

Στον νομό Ρεθύμνου κατέθεσαν υποψηφιότητες συνολικά 12 συνδυασμοί στους πέντε δήμους Ρεθύμνου, Αμαρίου, Αγίου Βασιλείου, Ανωγείων και Μυλοποτάμου.

Τρεις συνδυασμοί στον δήμο Ρεθύμνου

Στον Δήμο Ρεθύμνου συνδυασμούς κατέθεσαν:

ο νυν δήμαρχος Γιώργος Μαρινάκης, με την παράταξη «Νέα Αντίληψη» να έχει περίπου 250 υποψηφίους για τις τέσσερις ενότητες (Ρεθύμνου, Αρκαδίου, Νικηφόρου Φωκά και Λαππαίων) και τις 47 δημοτικές κοινότητες.

Η επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για την Αλλαγή» Ρένα Κουτσαλεδάκη – Καπετανάκη

Ο υποψήφιος δήμαρχος με την «Λαϊκή Συσπείρωση» Μανούσος Μανουσογιάννης, στον συνδυασμό του οποίου συμμετέχουν 100 υποψήφιοι (σε δημοτικές και τοπικές κοινότητες).

Ο κ. Μανουσογιάννης είναι ο μόνος που ανακοίνωσε χθες τους υποψηφίους του. Οι δύο άλλοι συνδυασμοί αναμένεται να στείλουν τα ονόματα σήμερα.

Ο Γιώργης Μαρινάκης διεκδικεί τον δήμο Ρεθύμνου για πέμπτη φορά, αφού πρώτη φορά εξελέγη το 2006 και έχει κάνει ως σήμερα τέσσερις δημαρχιακές θητείες.

Η Ρένα Κουτσαλεδάκη υπήρξε εκλεγμένη με τον συνδυασμό του Γιώργου Μαρινάκη, θήτευσε ως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη «Νέα Αντίληψη» όταν αποφάσισε να διεκδικήσει τον δήμο.

Ο Μανούσος Μανουσογιάννης συμμετέχει για τέταρτη φορά ως υποψήφιος δήμαρχος, αφού εξελέγη πρώτη φορά το 2010 με την «Λαϊκή Συσπείρωση».

Τρεις συνδυασμοί στον Άγιο Βασίλειο

Τρεις είναι οι συνδυασμοί που κατατέθηκαν και στον δήμο Αγίου Βασιλείου.

Ο συνδυασμός «Κοινή Πορεία στο Μέλλον» του νυν δημάρχου Γιάννη Ταταράκη, ο οποίος διατέλεσε δήμαρχος Λάμπης από το 2003 ως το 2010 και είναι δήμαρχος Αγίου Βασιλείου από το 2014 ως σήμερα.

Ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με υποψήφιο δήμαρχο τον Θανάση Χαριτάκι, ο οποίος συμμετέχει στις εκλογές για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

Ο συνδυασμός «Ανεξάρτητη Κίνηση Αγίου Βασιλείου» με επικεφαλής τον πολιτικό μηχανικό Γιώργη Αγγελογιαννάκη.

Δύο Κλάδοι στον Μυλοπόταμο

Αν για κάτι ξεχωρίζει ο Μυλοπόταμος σε αυτές τις εκλογές είναι το γεγονός ότι και οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι έχουν το ίδιο επίθετο: Κλάδος!

Υποψηφιότητες υπέβαλαν λοιπόν οι:

Γιώργος Κλάδος (Βίτσιλας) με τον συνδυασμό «Συμμαχία Πολιτών Μυλοποτάμου»

Δημήτρης Κλάδος (Μέτζος) με τον συνδυασμό «Νέα Ομάδα για το Μυλοπόταμο»

Δύο συνδυασμοί στο Αμάρι

Δύο οι υποψηφιότητες που κατατέθηκαν στον δήμο Αμαρίου. Κανείς, όμως, από τους δύο υποψηφίους δεν έστειλαν χθες τους υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, κάτι που αναμένεται να κάνουν σήμερα.

Κατατέθηκαν οι συνδυασμοί:

Του νυν δημάρχου και εκ νέου υποψήφιου Παντελή Μουρτζανού, ο οποίος διεκδικεί τον δημαρχιακό θώκο για τρίτη φορά

Του πρώην αντιδημάρχου Μενέλαου Φραγκιουδάκη, ο οποίος είχε εκλεγεί με τον συνδυασμό του δημάρχου και ανεξαρτητοποιήθηκε πριν ενάμιση χρόνο

Δύο υποψηφιότητες στα Ανώγεια

Στον δήμο Ανωγείων δύο είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αφού τελικά ο κ. Δημήτρης Ηλιάκης, επιχειρηματίας, δεν κατέθεσε χθες συνδυασμό, όπως φημολογούνταν. Ο ίδιος, μιλώντας στην Κ.Ε. ανέφερε πως συνδυασμός υπήρχε, όμως διαδικαστικοί λόγοι δεν επέτρεψαν την κατάθεση του. Έτσι, υποψηφιότητες κατέθεσαν οι:

Ο νυν δήμαρχος Σωκράτης Κεφαλογιάννης διεκδικεί για τέταρτη φορά τον δήμο Ανωγείων. Έχει διατελέσει δήμαρχος για δύο θητείες.

Ο κ. Αντώνης Ρούλιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο οποίος έχει υπάρξει υποψήφιος και στο παρελθόν

Αξίζει να σημειωθεί πως οι  συνδυασμοί  που δεν ανακοίνωσαν ως αργά χθες το βράδυ τους υποψηφίους τους, πιθανότατα θα το κάνουν σήμερα.