HomeΕΚΛΟΓΕΣΠΑΣΟΚ: Παραιτήθηκε ο Β. Γιαννακούρας από την Κ.Ε.

ΠΑΣΟΚ: Παραιτήθηκε ο Β. Γιαννακούρας από την Κ.Ε.

Πληροφορίες ότι θα κατέβει με τον Τατούλη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα ακόμη εσωκομματικό πονοκέφαλο έχει να αντιμετωπίσει με το «καλημέρα» της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου ο Νίκος Ανδρουλάκης καθώς την παραίτηση του από την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Γιαννακούρας.

Πληροφορίες αναφέρουν – αν και ο ίδιος δεν λέει κάτι σχετικό στην ανακοίνωσή του – ότι προτίθεται να είναι υποψήφιος με την παράταξη του Πέτρου Τατούλη για την περιφέρεια Πελοποννήσου, κόντρα στον επίσημο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κουτσούλη.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο κ. Γιαννακούρας, στην επιστολή παραίτησής του από περιφερειακός σύμβουλος τον περασμένο Απρίλιο, για να κατέλθει υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ δήλωνε πως «είναι ευνόητο θα ακολουθήσω κάθε επιλογή του Προέδρου και της παράταξής μου σε κεντρικό ή αυτοδιοικητικό επίπεδο».

Στην ανακοίνωση του ο Β. Γιαννακούρας σημειώνει ότι «τον τελευταίο καιρό επικρατεί ένα τοξικό κλίμα στον πολιτικό κόσμο της Πελοποννήσου γενικότερα και στο τοπικό ΠΑΣΟΚ ειδικότερα» και υποστηρίζει ότι «για μεγάλο χρονικό διάστημα έχω γίνει στόχος γκεμπελίστικων επιθέσεων που θίγουν την πολιτική και ηθική μου υπόσταση. Επιθέσεων που χαρακτηρίζονται από ακραία τοξικότητα, ολοκληρωτική διαστρέβλωση της πραγματικότητας και πλέον ακόμα και με εκφράσεις φασίζουσας ιδεολογίας. Όλοι γνωρίζετε τον ενορχηστρωτή αυτής της κακόγουστης παράστασης. Έχω απαντήσει πλέον δημόσια με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο σε όλα και έχω πάρει τις αποφάσεις μου».

Ο κ. Γιαννακούρας ήταν εκ των υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία ο οποίος δεν εξελέγη. Η απόφαση Ανδρουλάκη να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ ο κ. Γιαννακούρας είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του εκλεγμένου βουλευτή Αρκαδίας και αντιπροέδρου της Βουλής Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι ο κ. Γιαννακούρας υπήρξε αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου επί θητείας Πέτρου Τατούλη. Το 2015 είχε δηλώσει δημοσίως την υποστήριξή του στην κόρη του κ. Τατούλη η οποία ήταν υποψήφια με τη ΝΔ. Το 2016 η διοίκηση Τατούλη είχε διορίσει με την στήριξη της Χρυσής Αυγής στη θέση συμπαραστάτη του πολίτη έναν μάρτυρα υπεράσπισης του Νίκου Μιχαλολιάκου στη δίκη του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης. Μάλιστα Ο κ. Γιαννακούρας σιώπησε, ενώ όταν η Φώφη Γεννήματα, ως πρόεδρος τότε του ΠΑΣΟΚ το 2019 ανακοινώνει ότι δεν στηρίζει εκ νέου τον Π. Τατούλη στην περιφέρεια Πελοποννήσου, ο κ. Γιαννακούρας κατέβηκε εκ νέου υποψήφιος με την παράταξη του, κόντρα στην επίσημη γραμμή του ΠΑΣΟΚ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση