HomeHL-9Λήγει σήμερα η κατάθεση υποψηφίων: Cherchez la femme

Λήγει σήμερα η κατάθεση υποψηφίων: Cherchez la femme

Aγώνας να συμπληρωθούν οι υποψηφιότητες των γυναικών στα ψηφοδέλτια των αυτοδιοικητικών εκλογών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το πολιτικό τοπίο σε όλη τη χώρα είναι σε εξαιρετική ένταση, καθώς αντιμετωπίζουμε τις τελευταίες ώρες πριν την κατάθεση των υποψηφιοτήτων για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Όπως φαίνεται, η προθεσμία για την κατάθεση των συνδυασμών που θα συμμετέχουν στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου αποτελεί αντικείμενο έντονου ενδιαφέροντος, με τον αγώνα για την κάλυψη της ποσόστωσης των γυναικών να κορυφώνεται τελευταία στιγμή.

Το Υπουργείο Εσωτερικών είχε προγραμματίσει την ηλεκτρονική κατάθεση των υποψηφιοτήτων μέσω της πλατφόρμας gov.gr, μια διαδικασία που πραγματοποιείται πρώτη φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί υποψήφιοι δήμαρχοι βρέθηκαν σε τελευταία στιγμή πανικό, προσπαθώντας να καταθέσουν τους συνδυασμούς τους πριν τη λήξη της προθεσμίας.

Η  προσπάθεια εισαγωγής ποσόστωσης για τις γυναίκες στις εκλογές, ως μέτρο προώθησης της γυναικείας συμμετοχής στην πολιτική, δεν φαίνεται να είναι απλή υπόθεση. Οι υποψήφιοι πολιτικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με μια σειρά προκλήσεων και περιορισμών, καθώς η κατάθεση υποψηφιοτήτων κλείνει απόψε και δεν έχουν αρκετό χρόνο για να προσαρμοστούν.

Η διαδικασία κατάθεσης υποψηφιοτήτων έχει αλλάξει ριζικά, με την χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας gov.gr. Οι υποψήφιοι πρέπει να καταθέσουν τον συνδυασμό τους μέσω αυτής της πλατφόρμας, πράγμα που έχει δημιουργήσει προβλήματα λόγω της τεχνικής πολυπλοκότητας. Πολλοί υποψήφιοι έχουν δυσκολία στην εφαρμογή της διαδικασίας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μην προλάβουν την προθεσμία.

Όμως, ο πιο δραματικός παράγοντας είναι η κατάθεση της ποσόστωσης των γυναικών. Ο νόμος προβλέπει ότι τουλάχιστον το 40% των υποψηφίων πρέπει να είναι γυναίκες. Αυτό έχει δημιουργήσει πανικό στους πολιτικούς φορείς, καθώς πολλοί από αυτούς δεν είχαν προετοιμαστεί για την επίτευξη αυτής της ποσόστωσης. Τα τελευταία λεπτά πριν τη λήξη της προθεσμίας βρίσκονται σε αναζήτηση γυναικών υποψηφίων προκειμένου να καλύψουν την ποσόστωση και να πληρούν τις νομοθετικές απαιτήσεις

Η προθεσμία λήγει απόψε στις 23:59, δίνοντας μόλις λίγα λεπτά στους υποψηφίους για να καταθέσουν τους συνδυασμούς τους με επιτυχία.

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση