HomeHL-9ΥΠΕΞ: Διάβημα διαμαρτυρίας στο ΝΑΤΟ μετά τις ευχές στην Τουρκία

ΥΠΕΞ: Διάβημα διαμαρτυρίας στο ΝΑΤΟ μετά τις ευχές στην Τουρκία

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Γραπτό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ έστειλε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, μετά τις ευχές του νατοϊκού στρατηγείου χερσαίων δυνάμεων στην Τουρκία για την «Ημέρα της Νίκης» στη Μικρά Ασία.

Συγκεκριμένα, η ΝΑΤΟϊκή Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων (LANDCOM), με έδρα τη Σμύρνη, ανάρτησε νωρίτερα σήμερα στον λογαριασμό της στο Χ, συγχαρητήριο μήνυμα στην Τουρκία με αφορμή τον εορτασμό της λεγόμενης «Ημέρας της Νίκης», της επετείου δηλαδή που συμπίπτει με την ήττα των ελληνικών δυνάμεων στη Μικρά Ασία το 1922.

«Χρόνια πολλά για την Ημέρα της Νίκης και την Ημέρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο κράτος που μας φιλοξενεί. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία μας αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και οι στρατιώτες της έχουν πάντα επιδείξει μεγάλο επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί», αναφέρει ανάρτηση στο X.

lifo.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση