HomeHL-CultureEγκαίνια της έκθεσης «Ζωφοριάζουσες» της Παλίντας Γεωργουλάκου

Eγκαίνια της έκθεσης «Ζωφοριάζουσες» της Παλίντας Γεωργουλάκου

Στη Σαντορίνη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ.Νομικός»  και το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης, σας προσκαλούν  στα εγκαίνια της έκθεσης «Ζωφοριάζουσες» της Παλίντας Γεωργουλάκου, την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.00 στους χώρους των αποθηκών του παλιού εργοστασίου στη Βλυχάδα.

Οι «Ζωφοριάζουσες» είναι συνθέσεις βασισμένες πάνω στο ελληνικό γυναικείο κάλλος αρχαίων αγαλμάτων και τοιχογραφιών. Ένας αρχαίος γυναικείος χορός από τις κροκοσυλλέκτριες της Θήρας, την Αφροδίτη της Μήλου, τη Νίκη της Σαμοθράκης και τις Καρυάτιδες.

Η Έκθεση που φιλοξενήθηκε την άνοιξη στο Ίδρυμα Κακογιάννη,  θα βρίσκεται για όλο το Σεπτέμβρη στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ.Νομικός».

Η Παλίντα Γεωργουλάκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από νεαρή ηλικία ανακάλυψε την ανάγκη της για εικαστική δημιουργία και την βαθιά και έντονη επιθυμία της να εκφραστεί μέσα από το σχέδιο και το χρώμα. Παρά την κλίση αυτή, υπηρέτησε ως αξιωματικός στο πολεμικό Ναυτικό για 28 χρόνια.

Καθώς όμως εξακολουθούσε να ενδιαφέρεται για την τέχνη, έλαβε μέρος σε σεμινάρια Ιστορίας της Τέχνης, Ζωγραφικής καθώς και σε εργαστήρια Σκηνογραφίας και Ενδυματολογίας. Τέλος, η ανάγκη για καλλιτεχνική έκφραση επικράτησε και αποφάσισε να ακολουθήσει το πάθος επαγγελματικά , να αναζητήσει τη δημιουργικότητα της και τη θέση της στην εικαστική σκηνή.

Η Παλίντα απολαμβάνει τη διαδικασία της δημιουργίας η οποία την απελευθερώνει και την ανυψώνει. Εξερευνά την τέχνη της χρησιμοποιώντας διαφορετικά μέσα, τεχνικές και στυλ καθώς προσπαθεί να απεικονίσει τις εμπειρίες, τις μνήμες , τα συναισθήματα τα όνειρα και τις προσδοκίες της στον καμβά.

Παρουσίασε τις πρώτες ατομικές της εκθέσεις ζωγραφικής το 2017 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, « Δρόμοι» και «Ημέρες θάλασσας». Έργα της έχουν εκτεθεί σε ομαδικές εκθέσεις, στην Αθήνα, την Μύκονο, τη Σαντορίνη, το Παρίσι και το Σιαν της Κίνας.