HomeUncategorizedΚαναδάς: Επέστρεψε στις σχολικές αίθουσες η τρανς δασκάλα με το τεράστιο στήθος

Καναδάς: Επέστρεψε στις σχολικές αίθουσες η τρανς δασκάλα με το τεράστιο στήθος

Το σχολείο έστειλε επιστολή στους γονείς των μαθητών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Kayla Lemieux, η τρανς δασκάλα από τον Καναδά που βρέθηκε στο επίκεντρο κριτικής λόγω του μεγάλου προσθετικού στήθους της, επέστρεψε στις σχολικές αίθουσες. Η δασκάλα, μετά το σάλο, είχε τεθεί σε άδεια μετ’ αποδοχών.

Το καινούριο σχολείο στο οποίο προσελήφθη η Kayla έστειλε στους γονείς των μαθητών υπόμνημα για τις «αναταραχές» που μπορεί να προκληθούν. «Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας μπορεί να τραβήξει τα βλέμματα και επειδή αυτό αφορά και στο παιδί σας που φοιτά εδώ, θέλουμε να ξέρετε τι θα συμβεί» αναφέρει το σχολείο, σύμφωνα με το υπόμνημα που περιήλθε στην κατοχή της Toronto Sun και αναμεταδίδει η New York Post.

Ο διευθυντής του σχολείου, Tom Fisher, τονίζει ότι το σχολείο δεσμεύεται για την ασφάλεια των μαθητών και ότι θα παραμείνει σε επαφή με τους γονείς.

Κάποια από τα μέτρα που περιλαμβάνει ο σχεδιασμός του σχολείου είναι η είσοδος και η έξοδος των μαθητών από συγκεκριμένες θύρες, η χρήση συστήματος ενδοεπικοινωνίας για την άφιξη και την αποχώρηση από το κτίριο και η υποχρέωση των γονέων να ενημερώνουν με email πριν από οποιαδήποτε επίσκεψή τους αν θέλουν να συναντηθούν με κάποιο μέλος του προσωπικού.

Στην επιστολή προς τους γονείς αναφέρεται πως αποτελεί υποχρέωση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων «να προστατεύουν τα ατομικά δικαιώματα και να φέρονται σε όλους τους ανθρώπους με σεβασμό».

Απειλές για βόμβες και πυροβολισμούς στο προηγούμενο σχολείο της τρανς δασκάλας

Στο προηγούμενο σχολείο που δίδασκε η Kayla Lemieux μαθητές που είχαν τραβήξει φωτογραφίες και βίντεό της που είδαν το φως της δημοσιότητας, είχαν αποβληθεί. Η φωτογραφία της από τη σχολική αίθουσα είχε προκαλέσει την οργή των γονέων οι οποίοι τα έβαλαν με το σχολείο που δεν επέβαλε αυστηρότερους κανόνες για την ενδυμασία των καθηγητών.

Στον απόηχο των αντιδράσεων, το σχολείο δεχόταν συνεχώς απειλές για βόμβες και πυροβολισμούς.

Ωστόσο η διεύθυνση του σχολείου είχε εκφράσει ανοιχτά την υποστήριξή της στην καθηγήτρια επιτρέποντάς της να φοράει ό,τι εκείνη επιθυμεί. Για το περιστατικό είχε παρέμβει και ο υπουργός Παιδείας του Καναδά.

Αρνείται ότι το στήθος της είναι ψεύτικο

«Δεν φοράω προσθετικά στήθη. Αυτά είναι αληθινά» είχε πει τον Φεβρουάριο μιλώντας στην The Post. «Δεν είμαι τρανσέξουαλ. Γεννήθηκα διεμφυλικός. Πάσχω από γιγαντομαστία, η οποία λέγεται αλλιώς μακρομαστία ή υπερτροφία στήθους. Είναι σπάνιο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Επηρεάζει τις γυναίκες σπανίως, αλλά στη δική μου περίπτωση όπως πιστεύει και ο γιατρός μου επειδή έχω τα ΧΧ χρωμοσώματα, έχει κάποια σχέση με αυτό. Μου το προκάλεσε η ορμονική ευαισθησία στα οιστρογόνα» συμπλήρωσε η Lemieux, η οποία παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι δεν έχει λάβει ποτέ επίσημη διάγνωση.

Επίσης είχε αρνηθεί ότι κυκλοφορούσε ως άνδρας εκτός σχολείου, όπως φάνηκε σε φωτογραφία που είχε δει το φως της δημοσιότητας και όπως είχαν ισχυριστεί γείτονές της, κάτι που θα σήμαινε ότι φοράει την περούκα και το στήθος μόνο εντός της σχολικής αίθουσας.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση