HomeΓΝΩΜΕΣΝίκος Αντωνακάκης: Εμείς με το Ηράκλειο, για το Ηράκλειο

Νίκος Αντωνακάκης: Εμείς με το Ηράκλειο, για το Ηράκλειο

Μάλλον χάλασε τη σούπα που ετοιμάζατε…

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία νέα σελίδα είναι έτοιμη να ανοιχθεί στο Δήμο Ηρακλείου με τις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Μία νέα σελίδα παραγωγής έργου, πράξεων και δράσεων. Για ένα Ηράκλειο, κόσμημα για τους κατοίκους του και τους χιλιάδες επισκέπτες του. Για ένα φωτεινό Ηράκλειο που θα αφήσει πίσω του τις συνδιαλλαγές για το μοίρασμα θέσεων και αρμοδιοτήτων. Τις υπόγειες συμφωνίες ερήμην των συμπολιτών μας.

Δυστυχώς μέχρι να το ζήσουμε αυτό, μέχρι την Κυριακή των εκλογών, είμαστε αναγκασμένοι να συνεχίσουμε να βιώνουμε μικροπολιτικές πρακτικές παλαιού τύπου. Ανυπόγραφα δημοσιεύματα που προσπαθούν να μειώσουν κάποιο υποψήφιο. Δημοσιεύματα κατευθυνόμενα. Ενίοτε και πληρωμένες καταχωρήσεις υπό το μανδύα ρεπορτάζ κάποιου αόρατου και ανώνυμου συντάκτη.

Τι διαβάσαμε πρόσφατα σε έγκριτη ενημερωτική ιστοσελίδα; Ότι η υποψηφιότητα του Μιχάλη Καραμαλάκη προκαλεί ενόχληση στους γαλάζιους ψηφοφόρους που δηλώνουν απροθυμία να τον στηρίξουν. Και συνεχίζει το «έγκυρο» ρεπορτάζ… Οι γαλάζιοι ψηφοφόροι όχι μόνο αμφισβητούν τις ικανότητες του Μιχάλη Καραμαλάκη για το συγκεκριμένο ρόλο αλλά δεν τους αρέσει και το είδος και το ύφος του προεκλογικού αγώνα που έχει επιλέξει να κάνει. Και συνεχίζει με το αμίμητο. Τον επικρίνουν κιόλας γιατί δεν συνάδει με τις αξίες της πόλης.

Αυτοί τελικά δεν είναι γαλάζιοι ψηφοφόροι, campaign managers και επικοινωνιολόγοι είναι τουλάχιστον.

Αλλά το ζουμί περί τα νεοδημοκρατικά είναι η επόμενη παράγραφος. Τα κομματικά στελέχη της πόλης είναι οργισμένα μαζί του γιατί ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του χωρίς να δείξει την καλή θέληση να τα ενημερώσει και να συνομιλήσει μαζί τους.

Εδώ γελάνε και τα τσιμέντα…

Τα κομματικά στελέχη εμφανίζονται δήθεν οργισμένα με την κομματική επιλογή του Μιχάλη Καραμαλάκη που διατέλεσε πρώην αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας με επιλογή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και υπηρέτησε ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολιτη στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και αποτελεί μία προσωπική του επιλογή για το Δήμο Ηρακλείου.

Και από την άλλη πρέπει να αισθάνονται ευτυχισμένα και να επικροτούν το ό,τι υπουργός της σημερινής κυβέρνησης και βουλευτής του νομού τοποθετεί στελέχη του στο συνδυασμό του άλλου υποψηφίου κόντρα στις επιλογές του πρωθυπουργού.

Η λογική του παραλόγου.

Και κλείνει το δημοσίευμα κάνοντας αντίθεση της υποψηφιότητας του Μιχάλη Καραμαλάκη με μία άλλη υποψηφιότητα που δήθεν συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις που τον στηρίζουν καθώς προέρχεται από τα σπλάχνα της πόλης και έχει καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά.

Ένα εύλογο ερώτημα μου έρχεται στο μυαλό. Και προς τον ανώνυμο και αόρατο συντάκτη και προς αυτούς που τον «ενέπνευσαν». Αφού ο υποψήφιος που υποστηρίζετε προέρχεται από τα σπλάχνα της πόλης και έχει καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά τι φοβάστε από έναν «ξενομπάτη» που ζούσε πολλά χρόνια στην Αθήνα, κάνει «κακό» προεκλογικό αγώνα και δεν συνάδει με τις αξίες της πόλης.

Μάλλον χάλασε τη σούπα που ετοιμάζατε…

Διαφήμιση
Διαφήμιση