HomeΕΛΛΑΔΑΣΥΡΙΖΑ – Στέφανος Κασσελάκης: Από ώρα σε ώρα το βίντεο για την υποψηφιότητά του

ΣΥΡΙΖΑ – Στέφανος Κασσελάκης: Από ώρα σε ώρα το βίντεο για την υποψηφιότητά του

Τι λένε οι δημοσκοπήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σήμερα από τους τάφους των Βενιζέλων ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να εξηγήσει στους ψηφοφόρους, στα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να διεκδικήσει την θέση του προέδρου.

Την απόφαση του πάντως να είναι ο πέμπτος υποψήφιος για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης την έκανε γνωστή με μία επιστολή του προς την Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Χανίων χθες το απόγευμα.

“Αισθάνομαι την ανάγκη , μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου , η πρώτη μου δημόσια επαφή να γίνει στον τόπο καταγωγής μου και με τους ανθρώπους του τόπου μου“ ανέφερε χαρακτηριστικά στην επιστολή του .

Ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε μάλιστα από την οργάνωση του να κοινοποίηση την επιστολή προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέσω της οποίας τους προσκαλούσε στην σημερινή συζήτηση.

Ο Παύλος Πολάκης – που είναι και ο βασικός υποστηρικτής του – φαίνεται ότι ρύθμισε όλα τα τεχνικά θέματα και βρήκε τις 30 υπογραφές στελεχών της ΚΕ που χρειάζονται προκειμένου ο Στέφανος Κασσελάκης να είναι υποψήφιος.

Ξεκίνησαν τα «χτυπήματα» κάτω από τη μέση

Όμως όπως ήταν φυσικό η υποψηφιότητα του έχει φέρει αναταραχή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα να έχουν ξεκινήσει τα χτυπήματα κάτω από την μέση ακόμα και για την προσωπική του ζωή.

Όπως έχει πει κατ’ επανάληψη ο ίδιος ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει σύμφωνο συμβίωσης με τον σύντροφο του (είναι γιατρός στην Αμερική) και ουδέποτε έκρυψε ότι ανήκει στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Στα social media -όχι τόσο από γνωστά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά από αγνώστους λογαριασμούς- άρχισε να κυκλοφορεί το ερώτημα πως μπορεί να είναι κανείς υποψήφιος για την αρχηγεία του κόμματος όταν ανήκει στην gay κοινότητα.

Όμως ο Στέφανος Κασσελάκης αναγκάστηκε να απαντήσει χθες και στα πρώτα διαδικτυακά χτυπήματα που δέχθηκε για την επαγγελματική του ενασχόληση στις ΗΠΑ .

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ως εξής :

“Ξεκίνησαν ήδη τον βρόμικο πόλεμο. Φοβούνται. Και καλά κάνουν και φοβούνται, διότι θα τους χαλάσουμε την πιάτσα. Εγώ δεν τους φοβάμαι. Γι’ αυτό κάνω αυτό που δεν κάνουν συχνά όσοι πολιτεύονται. Αναδημοσιεύω ο ίδιος τα ψέματά τους και τους απαντάω σημείο προς σημείο.

Γιατί ο πολιτικός που οραματίζομαι πρέπει να είναι διάφανος σε όλα. Όχι απέναντι στους υβριστές. Απέναντι στους πολίτες.

– Η εταιρεία που ίδρυσα δεν ανήκει στον Νομικό. Την έφτιαξα από το μηδέν και έβγαλα 70 εκ. κέρδος για τους επενδυτές μου.

– Όλα τα βαπόρια πουλήθηκαν σύμφωνα με το business plan. Και τα δεξαμενόπλοια (και είναι τόσο εύκολο να βρουν ότι πουλήθηκαν).

– Η Silver Leaf όχι μόνο έχασε την αγωγή, αλλά τιμωρήθηκε και με πρόστιμο από το δικαστήριο επειδή ήταν προδήλως αβάσιμη (frivolous).

– Δεν υπάρχει καμία αγωγή ή μήνυση της αμερικανικής πολιτείας εναντίον μου ή της Tiptree Marine που ίδρυσα. Κατά της διαχειρίστριας εταιρείας υπάρχει (VShips Νορβηγίας), η οποία ήταν εξολοκλήρου υπεύθυνη, και με την οποία δεν έχω καμία σχέση.

Να ξέρουν ότι τίποτα δε θα μένει αναπάντητο.

Από 14 ετών παλεύω μόνος μου, με τα δικά μου χέρια. Δεν τα λέρωσα ποτέ. Και ούτε θα τα λερώσω”.

Εκνευρισμός στα επιτελεία των άλλων υποψηφίων

Η κάθοδος Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έχει φέρει εκνευρισμό στα επιτελεία των άλλων υποψηφίων οι οποίοι ξαφνικά εμφανίζονται να πρέπει να αντιμετωπίσουν ένα νέο άφθαρτο πρόσωπο το οποίο έχει αμεσότητα και έναν νέο και φρέσκο λόγο. Ήδη κάποιοι βουλευτές όπως η Δώρα Αυγέρη, η Ραλλία Χριστίδου και η Κατερίνα Νοτοπούλου έχουν συνταχθεί με την υποψηφιότητα Κασσελάκη.

Φυσικά το μεγάλο ερωτηματικό που υπάρχει στα χείλη όλων είναι τι πιστεύει ο Αλέξης Τσίπρας και αν τον στηρίζει υπόγειος.

Πηγές από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού επιμένουν ωστόσο ότι τίποτα τέτοιο δεν συμβαίνει καθώς ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεσμευθεί ότι για κανένα λόγο δεν θα εμπλακεί στην ιστορία της ανάδειξης του νέου αρχηγού του κόμματος του.

Η δημοσκόπηση

Χθες πάντως ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και τα αποτελέσματα έρευνας της Interview για την ιστοσελίδα politic.gr, που έγινε ωστόσο πριν εμφανιστεί στο προσκήνιο ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η Έφη Αχτσιόγλου εμφανίζεται πρώτη με διαφορά τις προτιμήσεις του κοινού για την θέση του προέδρου.

Πιο συγκεκριμένα στην ερώτηση «Ποιον θα ψηφίσετε για νέο Πρόεδρο» η Έφη Αχτσιόγλου είναι πρώτη με ποσοστό 30,7%, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεύτερος με 13,6%, ενώ ο Νίκος Παππάς και ο Στέφανος Τζουμάκας είναι στην τρίτη θέση με ποσοστό 11,1%.

Οι αναποφάσιστοι είναι στο 14,3% και αυτοί που δε θα ψηφίσουν είναι στο 19,2%.

newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση