HomeHL-GreeceΈβρος: Οι φασίστες συνεχίζουν τα πογκρόμ, η κυβέρνηση παίζει με την ακροδεξιά φωτιά

Έβρος: Οι φασίστες συνεχίζουν τα πογκρόμ, η κυβέρνηση παίζει με την ακροδεξιά φωτιά

Πραγματοποιούν καθημερινά δεκάδες συλλήψεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά τη νέα “σύλληψη” μεταναστών από αυτόκλητους “συνοριοφύλακες”, το Μαξίμου ψελλίζει περί εφαρμογής του νόμου, αλλά υποδαυλίζει το κλίμα με υπόνοιες για σχέδιο εμπρησμών

Με τη φωτιά στον Έβρο να μαίνεται για δέκατη μέρα, ακραία στοιχεία συνεχίζουν να στοχοποιούν μετανάστες, με προφανή στόχο να αποκομίσουν οι ίδιοι πολιτικά οφέλη, ενώ η κυβέρνηση παρακολουθεί μάλλον αμήχανη, φοβούμενη μη χάσει ψήφους από την άκρα δεξιά.

Μετά τη νέα «σύλληψη» μεταναστών από αυτόκλητους «συνοριοφύλακες», το Μαξίμου ψελλίζει περί εφαρμογής του νόμου, αλλά την ίδια στιγμή υποδαυλίζει το κλίμα έντασης με τις υπόνοιες για σχέδιο εμπρησμών.

Ερωτηθείς από το NEWS 24/7 εάν η πολιτεία θα συνεχίσει να ανέχεται προγκρόμ σε βάρος μεταναστών, αλλά και τι κάνει η Αστυνομία και οι συνοριοφύλακες που έχει προσλάβει η κυβέρνηση στον Έβρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κράτησε χαμηλούς τόνους.

«Σε όλα τα θέματα η απάντηση είναι η εφαρμογή του νόμου» δήλωσε, προσθέτοντας ότι «σε όποια παράνομη πράξη, όπως και σε προηγούμενη αντίστοιχη περίπτωση, είναι υποχρέωση των αρχών να κάνουν τη δουλειά τους». Διαβεβαίωσε δε ότι όπου υπάρχει παράνομη πράξη, θα εφαρμοστεί ο νόμος.

Έσπευσε δε να τονίσει ότι οι συνοριοφύλακες πραγματοποιούν καθημερινά δεκάδες συλλήψεις, που κάποιες ημέρες φτάνουν και τις 100. «Η συγκεκριμένη πολιτική της κυβέρνησης για τη φύλαξη των συνόρων εφαρμόστηκε με εμφανή αποτελέσματα την προηγούμενη τετραετία και θα συνεχίζει να εφαρμόζεται», τόνισε ο κ. Μαρινάκης. Δήλωσε ότι στόχος είναι η προστασία των συνόρων και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ υποστήριξε ότι και οι γυναίκες και άνδρες του Λιμενικού Σώματος υπερβάλλουν εαυτούς για να σώσουν ζωές.

Στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση υιοθετεί τα περί οργανωμένου σχεδίου εμπρησμών, ο κ. Μαρινάκης καταρχήν επικαλέστηκε ότι η φωτιά στον ‘Έβρο «είναι ο ορισμός αυτού που λέμε mega fire» και πρόσθεσε: «Όπως λένε και πυροσβέστες από άλλες χώρες, ποτέ δεν έχουν ξανασυναντήσει κάτι τέτοιο».

Ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε συνεπώς ότι: «Αυτό στον Έβρο δεν έχει προηγούμενο». Εκτίμησε ότι σίγουρα είναι ένας παράγοντας κλιματολογικές συνθήκες, αλλά έσπευσε να αναφερθεί στον αριθμό των συλλήψεων και στις περιπτώσεις σχηματισμου δικογραφιών και για πρόκληση πυρκαγιών από δόλο. Σημείωσε επίσης ότι και οι εμπρησμοί από αμέλεια αντιμετωπίζονται πλέον ως πλήρως κακουργηματικές πράξεις. «Οι άνθρωποι αυτοί είναι κοινοί εγκληματίες και ως τέτοιοι θα αντιμετωπιστούν», τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι όπως έχει προαναγγελθεί με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα από το υπουργείο Δικαιοσύνης, θα εφαρμόζονται χωρίς αναστολή οι ποινές για εμπρησμό, ακόμη και σε περίπτωση πρόκλησης από αμέλεια. Παρεπεμψε τέλος στις ανακριτικές αρχές της Πυροσβεστικής και την Αστυνομία για την έρευνα όσον αφορά στα αίτια των εφετινών καταστροφικών πυρκαγιών.

news247.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση