HomeHL-9Στον εισαγγελέα ο ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που κατηγορείται για εκβιασμό και διαφθορά

Στον εισαγγελέα ο ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που κατηγορείται για εκβιασμό και διαφθορά

Ζήτησαν προθεσμία για την απολογία τους μέχρι την Τετάρτη 30/8

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα το απόγευμα ο ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που συνελήφθη για εκβιασμό και διαφθορά στα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, τόσο ο ίδιος όσο και το συγγενικό του πρόσωπο, που επίσης υπηρετεί στην αστυνομία, συνελήφθησαν χθες και κρατούνται.

Όπως έγινε γνωστό, ο ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να εκβίαζε επιχειρηματίες προκειμένου να προωθούσε διάφορες υποθέσεις τους ζητώντας και λαμβάνοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Μάλιστα, σε βάρος του υπήρξαν καταγγελίες με αποτέλεσμα το Εσωτερικών Υποθέσεων να αναλάβει να ερευνήσει για αρκετό καιρό την υπόθεση.

Εν τέλει οι δύο εμπλεκόμενοι ζήτησαν παράταση της απολογίας τους και θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τον Εισαγγελέα και τον Ανακριτή την ερχόμενη Τετάρτη (30/8) σε πρωινή συνεδρίαση. Κατόπιν, θα ακολουθήσει απόφαση σχετικά με το εάν θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Πώς πιάστηκε επ’ αυτοφώρω

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι Χανίων θα διεξαγόταν διαγωνισμός για την καντίνα που υπάρχει στην περιοχή. Ο εν λόγω αστυνομικός φέρεται να ζήτησε σε έναν από τους ενδιαφερόμενους το ποσό των 30.000 ευρώ προκειμένου να «σπρώξει» τις διαδικασίες και να τον «βοηθήσει» να κερδίσει τον διαγωνισμό, διαφορετικά, θα τον έδινε όπως είπε σε κάποιον δικό του, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα.

Για κακή του τύχη, το θύμα απευθύνθηκε άμεσα στο Εσωτερικών Υποθέσεων. Δεν χάθηκε χρόνος. Αμέσως ξεκίνησε να παρακολουθείται το τηλέφωνο και το σπίτι του ανώτερου αξιωματικού, ο οποίος ωστόσο εισέπραξε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 15.000 χιλιάδων ευρώ.

Στη συνέχεια, οι εμπλεκόμενοι επικοινώνησαν εκ νέου προκειμένου ο ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. να εισπράξει και το υπόλοιπο ποσό, περίπου 8.000. Κάλεσε τον ενδιαφερόμενο της καντίνας στο σπίτι του, καθώς ο ίδιος είχε σπάσει το πόδι του κι έτσι δεν μπορούσε να μετακινηθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Χανιώτης αστυνομικός έχει εντός της κατοικίας του κάμερες οι οποίες βλέπουν έξω από το σπίτι του. Κάτι τέτοιο φυσικά τον βοήθησε να αντιληφθεί ότι παρακολουθείται.

Στη συνέχεια το θύμα φέρεται έφτασε ως την πόρτα του αξιωματικού, μαζί με τα 8.000 ευρώ, τα οποία και ήταν προσημειωμένα. Την πόρτα, του άνοιξε ο συγγενικό του πρόσωπο, επίσης αστυνομικός. Πήρε τα χρήματα και κλείδωσε την πόρτα.

Στη συνέχεια στελέχη αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελέα, έκαναν έφοδο στο σπίτι του και βρήκαν την σακούλα με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα με αποτέλεσμα να συλλάβουν τόσον τον ίδιον όσο και το συγγενικό του πρόσωπο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση