HomeΕΚΛΟΓΕΣΑλέξης Καλοκαιρινός: Βασικός στόχος η βελτίωση της καθημερινότητας

Αλέξης Καλοκαιρινός: Βασικός στόχος η βελτίωση της καθημερινότητας

«Χάρτα απαιτήσεων για τις γειτονιές» για να μπορεί ο Δημότης και να διεκδικεί και να ακούγεται

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» Αλέξης Καλοκαιρινός, θέτοντας ως προτεραιότητα την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας των Δημοτών, συνεχίζει τις επισκέψεις του σε συνοικίες, χωριά και γειτονιές του Δήμου.

Στο πλαίσιο αυτό βρέθηκε για μια ακόμη φορά στα Καμίνια και ειδικότερα σε τμήμα της λεωφόρου 62 Μαρτύρων και της λεωφόρου Μίνωος, μια πυκνοκατοικημένη περιοχή με αρκετά προβλήματα, μαζί με υποψήφιους της παράταξης. Ο Αλέξης Καλοκαιρινός αντάλλαξε απόψεις με κατοίκους και επαγγελματίες για το κυκλοφοριακό, την καθαριότητα, τα δίκτυα, την αξιοποίηση των δημόσιων χώρων, κ.α., παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τις θέσεις της παράταξης για την αντιμετώπισή τους.

Μελέτη για το κυκλοφοριακό που ταλαιπωρεί και την λ. 62 Μαρτύρων

Αναφορικά με το κυκλοφοριακό πρόβλημα που επηρεάζει και την λεωφόρο 62 Μαρτύρων, ο Αλέξης Καλοκαιρινός τόνισε ότι μέσα από την συνολική μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, μπορούν να προτεραιοποιηθούν έργα άμεσης απόδοσης που θα συμβάλουν στη κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση. «Ενθαρρύνουμε» είπε στους Δημότες, «κάθε μορφής εναλλακτική κίνηση, ενισχύουμε τις μετεπιβιβάσεις, τα πάρκινγκ περιμετρικά του κέντρου και τις ποδηλατοδιαδρομές, ενώ ελεύθεροι χώροι μπορούν να μετατραπούν σε χώρους στάθμευσης για την αποσυμφόρηση κάθε γειτονιάς και για την ανάπλαση των δρόμων της». Παράλληλα, παρουσίασε τις θέσεις της παράταξης για θέματα όπως είναι η υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων και η δημιουργία νέων υποδομών πολιτισμού και αθλητισμού στην συνοικία, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για τη συνολική ανάπλαση της περιοχής.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός τόνισε ότι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής είναι βασικοί στόχοι. Γι’ αυτό και στο πρόγραμμά της παράταξης περιλαμβάνεται η «Χάρτα απαιτήσεων για τις γειτονιές» καθώς ο Δημότης πρέπει και να διεκδικεί και να ακούγεται. «Στις γειτονιές του Ηρακλείου κρύβεται μια απίστευτη δυναμική, τροχοπέδη στην οποία είναι τα προβλήματα της καθημερινότητας. Εμείς θα προσπαθήσουμε να τα επιλύσουμε γιατί μόνο έτσι μπορούμε να φτιάξουμε το Ηράκλειο που θέλουμε» επεσήμανε ο Αλέξης Καλοκαιρινός.

Διαφήμιση
Διαφήμιση