HomeHL-9Εστίες από τους κεραυνούς σε Αττική και Άνδρο 

Εστίες από τους κεραυνούς σε Αττική και Άνδρο 

 Επιχειρήσεις σε αναζωπυρώσεις στα πύρινα μέτωπα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις στα πύρινα μέτωπα ανά τη χώρα, ενώ καταιγίδες που σημειώθηκαν στην Αττική συνοδεύτηκαν από έντονη κεραυνόπτωση που προκάλεσε πυρκαγιές σε δασικές περιοχές. Αυτήν την ώρα σε εξέλιξη είναι επιχιερήσεις κατάσβεσης στο Γραμματικό Αττικής και σε δύο σημεία στην Άνδρο, ενώ νωρίτερα αντιμετωπίστηκαν άλλες έξι εστίες σε Βάρη, Βούλα, Κορωπί και σε δύσβατη περιοχή στην περιοχή του Βαρνάβα, στην Αττική.

Οριοθετήθηκαν οι περισσότερες εστίες στο Γραμματικό – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ειδικότερα, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή του Γραμματικού στο Μαραθώνα. Από τις τέσσερις εστίες, οι τρεις έχουν οριοθετηθεί. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική και εκει η πυρκαγιά ξεκίνησε πιθανότατα από κεραυνό Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ παρέχουν συνδρομή από αέρος 2 ελικόπτερα.

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Μαραθώνα προχώρησε η Αστυνομία λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίτερα στο Γραμματικό.

Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στους εξής δρόμους:

Στην επαρχιακή οδό Μαραθώνα – Καπανδριτίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

Στη λεωφόρο Ραμνούντος από το ύψος της Αγίας Μαρίνας

Στο σημείο Προφήτη Ηλία προς την περιοχή Σέσι.

Φωτιά στην Άνδρο

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις περιοχές Βιτάλι και πλησίον της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής στην Άνδρο λόγω της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας που εκδηλώθηκε το πρωί. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε για την εκδήλωση πυρκαγιάς από τις τις 10 το πρωί. Καίει χαμηλή βλάστηση και δεν απειλεί ούτε την Ιερά Μονή ούτε κατοικημένη περιοχή. Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 1 Ε/Π και 2 Α/Φ. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Μπαράζ κεραυνών

Νωρίτερα, εκδηλώθηκαν φωτιές σε έξι σημεία σε Βάρη, Βούλα, Κορωπί και σε δύσβατη περιοχή στην περιοχή του Βαρνάβα. Οι πυρκαγιές τέθηκαν υπό έλεγχο από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Στα σημεία επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο ήταν πάρα πολλοί οι κεραυνοί και μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα. Έπεσαν πάνω από 270 κεραυνοί μέσα σε μία ώρα μονο στην ευρύτερη περιοχή Βάρης Βούλας. Όπως είπε υπάρχει ένα ψυχρό σύστημα πάνω από τη χώρα που δεν αποκλείεται να δώσει καταιγίδες προς το μεσημέρι και μέχρι το απόγευμα περισσότερο στην Πελοπόννησο, Ήπειρο και Δυτική Στερεά.

ertnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση