HomeHL-9Μεγάλες ουρές και αναμονή στο αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης – Ολοκληρώθηκε έλεγχος ασφαλείας

Μεγάλες ουρές και αναμονή στο αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης – Ολοκληρώθηκε έλεγχος ασφαλείας

Λεπτομερής αξιολόγηση των διαδικασιών ασφαλείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για σχεδόν δέκα ημέρες, το Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» εκτέλεσε εκτενή έλεγχο από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφαλείας της Αεροπορίας (EASA), σε μια διαδικασία που επαναλαμβάνεται μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια. Ο έλεγχος αυτός είχε ξεκινήσει στις αρχές του μήνα και περιλάμβανε λεπτομερή αξιολόγηση των διαδικασιών ασφαλείας και λειτουργίας του αεροδρομίου.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, παρατηρήθηκαν μεγάλες ουρές και καθυστερήσεις επειδή παρακολουθούσε το κλιμάκιο τις διαδικασίες ελέγχου των επιβατών. Με τη βοήθεια ειδικών μεθόδων ελέγχου (drill) αξιολογήθηκε η ετοιμότητα και οι γνώσεις του προσωπικού.

ikona_viber_2023-08-26_11-50-57-155 ikona_viber_2023-08-26_11-48-42-816

Το αεροδρόμιο της Κρήτης δεν είχε υποβληθεί σε παρόμοιο έλεγχο από το 2012, γεγονός που καταδεικνύει την ανάγκη για την εξασφάλιση της συμμόρφωσης με τα τρέχοντα πρότυπα ασφαλείας. Η αναβίωση αυτής της αξιολόγησης ενισχύει την προσήλωση του αεροδρομίου στη διασφάλιση της ασφάλειας και της αρτιότητας των λειτουργιών του.

Το πόρισμα της αξιολόγησης αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σύντομα και θα παράσχει σημαντικές πληροφορίες για την ασφάλεια και τη συμμόρφωση του αεροδρομίου. Η διοίκηση του αεροδρομίου έχει εκφράσει την προσδοκία ότι τα αποτελέσματα θα αναγνωρίσουν τις προσπάθειες που έχουν γίνει για τη βελτίωση της ασφάλειας των επιβατών στο αεροδρόμιο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση