HomeHL-9Αποπροσανατολισμός 38χρονου Γερμανού: Επιχείρηση διάσωσης στο φαράγγι των Νεκρών Σητείας

Αποπροσανατολισμός 38χρονου Γερμανού: Επιχείρηση διάσωσης στο φαράγγι των Νεκρών Σητείας

Ο περίπατος εξελίχθηκε σε επιχείρηση διάσωσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας τουρίστας από τη Γερμανία βρέθηκε χθες το πρωί 24/8 σε δύσκολη κατάσταση καθώς αποπροσανατολίστηκε κατά τη διάρκεια περιπατητικής εξόρμησης στο εντυπωσιακό φαράγγι των Νεκρών στη Σητεία. Ο 38χρονος ταξιδιώτης, λίγο πριν τη δύσκολη διαδρομή, χάθηκε από την πορεία και βρέθηκε αποκλεισμένος σε μια δύσβατη περιοχή του φαραγγιού.

Η είδηση για τον αποπροσανατολισμό του τουρίστα έφερε τις τοπικές αρχές σε συναγερμό. Άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης με τη συμμετοχή τριών οχημάτων και επτά υπαλλήλων από την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Ομάδα Διάσωσης.

ikona_viber_2023-08-24_23-17-21-322

Ο αποπροσανατολισμένος τουρίστας βρέθηκε μετά από αρκετές ώρες αναζήτησης, αλλά η δύσκολη κατάστασή του απαιτούσε ειδική προσοχή. Οι υπηρεσίες διάσωσης αφού προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες, μετέφεραν τον τουρίστα με ασφάλεια στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις και παρακολούθηση.

Η περιπέτεια αυτή στο φαράγγι των Νεκρών υπενθυμίζει τη σημασία της προφύλαξης κατά την εξερεύνηση της φύσης, ένα μάθημα που δυστυχώς αποκτάται μερικές φορές με δυσάρεστο τρόπο.

ikona_viber_2023-08-24_23-17-21-750

Διαφήμιση
Διαφήμιση