HomeHL-9Η πρώτη δήλωση Πούτιν για τον θάνατο του Πριγκόζιν

Η πρώτη δήλωση Πούτιν για τον θάνατο του Πριγκόζιν

«Ήταν άνθρωπος με περίπλοκη μοίρα- Έκανε σοβαρά λάθη στη ζωή του» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ρώσος ηγέτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ  Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των νεκρών στο αεροπορικό δυστύχημα που μεταξύ άλλων οδήγησε στο θάνατο του Γεβγκένι Πριγκόζιν, ενώ έκανε λόγο και για σοβαρά λάθη του.

«Όσον αφορά το αεροπορικό δυστύχημα, πρώτα από όλα θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες όλων των θυμάτων. Είναι μια τραγωδία», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τα πρώτα στοιχεία που ελήφθησαν δείχνουν ότι στο αεροπλάνο που συνετρίβη στην περιοχή Τβερ ήταν μέλη της ομάδας Wagner.

«Γνωρίζω τον Πριγκόζιν πολύ καιρό, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990», ανέφερε ο Πούτιν στο τηλεοπτικό του διάγγελμα. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε επίσης τον Γεβγκένι Πριγκόζιν «ταλαντούχο επιχειρηματία». Ωστόσο προειδοποίησε ότι η έρευνα για το δυστύχημα θα πάρει χρόνο.

Σε μια προφανή αναφορά στην αποτυχημένη ανταρσία της ομάδας Wagner τον Ιούνιο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε πως «Πρόκειται για έναν άνθρωπο με περίπλοκη μοίρα, ο οποίος έκανε σοβαρά λάθη στη ζωή του, αλλά επίσης επεδίωξε να επιτύχει τα απαραίτητα αποτελέσματα – τόσο για τον εαυτό του όσο και για τον κοινό σκοπό, όπως όταν του το ζήτησα, αυτούς τους τελευταίους μήνες».

«Θα ήθελα να σημειώσω ότι πρόκειται για άτομα που έχουν συμβάλει σημαντικά στην κοινή μας πορεία για την καταπολέμηση του νεοναζιστικού καθεστώτος στην Ουκρανία», συνέχισε ο Πούτιν λέγοντας πως «Το θυμόμαστε (αυτό) το γνωρίζουμε και δεν θα το ξεχάσουμε» είπε αναφερόμενος στην Wagner.

lifo.gr

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση