HomeHL-WorldΦωτιές στην Ελλάδα: Τεράστιο πέπλο καπνού καλύπτει Μάλτα και Σικελία

Φωτιές στην Ελλάδα: Τεράστιο πέπλο καπνού καλύπτει Μάλτα και Σικελία

Δορυφορική εικόνα από την έκταση των πυρκαγιών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκατοντάδες χιλιόμετρα έχει ταξιδέψει ο καπνός από τις φωτιές που πλήττουν την χώρα μας και έχει σκεπάσει μεγάλο μέρος της Ανατολικής Μεσογείου.

Συγκεκριμένα την ώρα που δεκάδες δασικές πυρκαγιές μαίνονται στη χώρα μας και καταστρέφουν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους, καλλιεργήσιμων εκτάσεων, και κατοικημένων περιοχών με τον καπνό να έχει καλύψει τα πάντα.

Ειδικά οι πυρκαγιές στη Θράκη παράγουν τεράστιες ποσότητες μικροσωματιδίων που πλέον έχουν φτάσει στη Νότια Ιταλία και τη Μάλτα.

malta_sikelia_parnitha2

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Κεντρική Μεσόγειο ευνοούν την καθίζηση των αερίων μαζών και μαζί τους τα μικροσωματίδια, τα οποία εντοπίζονται πολύ κοντά στο έδαφος.

Η δορυφορική εικόνα που επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr το πρωί της Τετάρτης (23.08.2023) δείχνει την τεράστια έκταση που καλύπτει ο καπνός από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα.

Ειδικά στην περιοχή της Σικελίας και της Μάλτας, η ποιότητα του αέρα είναι εξαιρετικά χαμηλή λόγω της υψηλής συγκέντρωσης μικροσωματιδίων PM10 και PM2.5. Η εικόνα από την Μάλτα είναι χαρακτηριστική….

newsit.gr

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση